syd20bd0.jpg Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

KRISTIANSAND: — Vi har forsikret oss om at alle har tak over hodet. Det var det viktigste å få på plass. Et ektepar og sønnen deres har fått en nødbolig, mens en fjerdeperson er innlosjert privat. I slike situasjoner må vi bruke det vi har tilgjengelig, forteller Liv Hauge, avdelingsleder for kommunale boliger i Kristiansand kommune.

Fire personer reddet ut

Det var lørdag ettermiddag at det brøt ut brann i det kommunale bygget i Kristian IVs gate i Kvadraturen. Trehuset er delt opp i to leiligheter i to etasjer. Leilighetene er såkalte gjennomgangsboliger hvor beboerne har leiekontrakt på tre år.

Fire personer og to katter ble reddet ut av det brennende bygget. Nabo John Straum reddet ut de fire. Her kan du lese intervjuet med ham.

Ingen av de fire ble alvorlig skadet i brannen.

Totalskadet

Leilighetene er eid av Kristiansand kommunes stiftelse for uteideboliger, men forvaltes av Kristiansand boligselskap.

Geir Ove Tveit i boligselskapet opplyser at leilighetene ennå ikke er frigitt av politiet som gjennomfører tekniske undersøkelse på brannstedet. — Men jeg har oppfattet at boligene er tilnærmet totalskadet med de vannmengdene som ble brukt. Leiligheten i andre etasje har brannskader mens leiligheten nede har store vannskader. Ettersom det er et trehus så har brannvesenet benyttet store mengder vann i slukningen, sier Tveit til Fædrelandsvennen.

Så fort eiendommen er frigitt av politiet, vil en takstmann vurdere skadene. Trolig må stedet totalrenoveres.

— Det er tvilsomt at noe kan tørkes opp. Det er gjerne benyttet spon og leire i så gamle hus. Men dette kan først avklares når vi har fått undersøkt bygget, sier Tveit.