LILLESAND: — Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Det skjedde for omtrent tre uker siden, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg ved Meglerhuset Sædberg.

Utover det vil han ikke å kommentere salgssummen eller hvem som har kjøpt den eksklusive eiendommen.

Partene har bedt om at handelen ikke offentliggjøres på det nåværende tidspunkt.

Reduserte prisen

Eiendommen ble først lagt ut for salg i fjor sommer til en prisantydning på 21,5 millioner kroner. Ingen kjøpere ville imidlertid bla opp denne summen for sørlandseiendommen, som har boplikt.

Derfor ble salgsobjektet trukket fra markedet etter sommeren. I vår ble eiendommen igjen lagt ut for salg, denne gang var prisantydningen redusert til 16,9 millioner kroner.

— Det var godt å få til et salg nå, sier den ene av to selgere til Fædrelandsvennen. Vedkommende ønsker ikke navnet sitt i avisen.

- Vemodig å selge

De to har sammen eid eiendommen i Ulvøysund siden 1995. De kjøpte den da for 3,9 millioner kroner på tvangssalg.

— Det er klart det er litt vemodig å selge. Det er en veldig spesiell eiendom. Men det er en tid for alt, og nå var det tid for å selge den, sier selgeren.

Eiendommen beskrives som en av de flotteste langs sørlandskysten.

Tomta rommer blant annet et hus på 500 kvadratmeter, to holmer og et stort båthus. Samt en brygge som er 82 meter lang.

Kjendiser og fester

Kampedalen har tidligere fått oppmerksomhet, både for sine kjente eiere og for store fester.

600 mennesker festet med MTV på den romslige brygga under Quartfestivalen. I 2006 fløy et helikopter i skytteltrafikk mellom Kristiansand sentrum og Ulvøysund med festdeltakere.

Finansmannen Atle Brynestad og hans kone, skuespilleren Linn Stokke, kjøpte i 1990 eiendommen for 6,5 millioner kroner av Jørgen Petter Christiansen.

Eiendommen ble deretter kjøpt av finansakrobat Thor Tjøntveit fra Grimstad for 6,7 millioner i 1991. Fire år senere kjøpte altså de nåværende selgerne, for 3,9 millioner kroner.