KRISTIANSAND: — Hvordan kom interessen for lacrosse?

– Jeg så rett og slett etter en sport å bedrive fritiden min med da jeg startet studiene mine på UiA for tre år siden. Jeg hadde lenge spilt fotball, og var klar for å prøve noe nytt.

— Og nå har du endt opp som leder for laget.

– Ja, jeg tok over i januar, og trives. Det er en krevende, men gøy oppgave. Jeg føler med litt som en barnehageonkel innimellom, med alle spørsmål om lister og kamper som tikker inn på mobilen. Men, slikt følger med.

Aldri hatt så mange medlemmer

— Hvor mange spillere har dere?

— Vi har rundt 30 aktive, og i tillegg en håndfull personer som ikke er like aktive. HiA Lacrosse, som det het tidligere, ble etablert allerede i 2006, men vi har aldri hatt så mange medlemmer som i år. I tillegg blir sporten stadig større i Norge, og er å finne på nesten alle universiteter. Jeg tror lacrosse har kommet for å bli.

Flere landslagsspillere

— Noen av medlemmene deres er også på landslaget?

– Ja, vi har et par som spiller for landslaget. Vi har også noen gode kandidater som vi håper vil bli tatt ut til VM, som skal holdes i USA i 2014. — Hvilke mål har du for UiA Lacrosse?

– I det siste har nivået vårt økt, og jeg vil si at vi er i norgestoppen. Jeg tror vi kan ha en sjanse til å vinne NM, og det er absolutt et mål jeg har. Tidligere har Oslo-laget dominert, og alle lagene i landet har blitt utkonkurrert. Vi skal ha innledende NM-runder her i Kristiansand neste måned, så det blir spennende å se resultatet av det.

Tre treninger i uka

— Hvor ofte trener dere?

– Vi har faste treninger tre ganger i uka, men før kamper og turneringer trener vi mer enn vanlig.

— UiA har også et damelag?

— Ja, men lacrosse for jenter og lacrosse for gutter er helt forskjellig. Det er egentlig to forskjellige sporter. Lacrosse-sticken som guttelag bruker er dypere, og vi har andre regler enn jentene. Jenter bruker ikke hjelm, mens vi bruker hjelm og kan slå hverandre med sticken. Ikke i hodet, da.