KRISTIANSAND: Tjenestemannen, som er ansatt i Lister driftsenhet, ble i fjor sommer funnet skyldig i forsikringssvindel og fradømt sin stilling.

Han mener seg uskyldig dømt, og anket til lagmannsretten, som i disse dager behandler saken mot politimannen.

I Lister tingrett ble han også fradømt sine pensjonsrettigheter innenfor etaten.

Forsikringsoppgjør

I 2001 meldte politimannen sin bil, en henger og en bil som sto på hengeren som stjålet like i nærheten av politihøyskolen i Oslo. Han fikk utbetalt noe over 320.000 kroner i forsikringsoppgjør.

Ni år senere anmeldte If skadeforsikring mannen for forsikringsbedrageri. Etterforskningen førte til at statsadvokatene i Rogaland reiste tiltale. I juni i fjor ble politimannen dømt.

Politimannen forklarte først at han hadde kjørt bilen til Oslo selv. Det gjentok han i tre avhør. En kollega fortalte imidlertid etterforskerne at han hadde reist på toget sammen med politimannen til Oslo natta før tyveriet skal ha funnet sted.

Da endret politimannen forklaring, og sa det var en annen som hadde kjørt. Denne mannen har bekreftet at han kjørte bilen, og at da han skulle møte politimannen på Majorstua, var bilen, hengeren og bilen på hengeren vekk.

Henger og bil gjenfunnet

Politimannens bil er aldri funnet, men hengeren og bilen som sto på hengeren er senere gjenfunnet, omlakkert og med nytt chassisnummer.

Politimannen ble også dømt for å ha fått et vitne til å forklare seg falskt.

Det er avsatt flere dager til behandlingen av straffesaken i lagmannsretten.