LILLESAND: Kommende fredag besøker nærings— og handelsminister Trond Giske bedriften Saint-Cobain i Lillesand, der han har invitert flere Agder-bedrifter til et samråd. Giske skal i løpet av den nærmeste måneden samle innspil fra bedrifter over hele landet, i anledning at regjeringen for første gang på 15 år lanserer en egen næringsmelding. I løpet av den nærmeste måneden skal Giske på norgesturné for å få råd og innspill til den kommende næringsmeldingen.

— Sørlandet er en landsdel i sterk utvikling, med en eksportindustri i verdensklasse. Norge og Sørlandet er i sterk vekst. Målet er å videreutvikle dette slik at Norge fortsatt har den laveste ledigheten i Europa. Derfor ber vi om råd og ideer fra næringslivet i regionen til den kommende næringsmeldingen, sier Giske i en pressemelding.

Han mener det er vanskelig å forutse hva slags varer og tjenester vi vil etterspørre om 20, 50 eller 100 år.

— Viktigere enn å spå hva som vil skje, er at næringspolitikken er utformet slik at norsk økonomi står rustet til å takle endringene som vil komme, sier Giske.

Stortingsmeldingen vil blant annet gi en oversikt over norsk næringsliv i dag. Det vil også bli en gjennomgang av næringspolitikken som føres, og som støtter opp om fremtidig høy verdiskapingsevne i norsk økonomi.