GRIMSTAD: Ifølge operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt hadde politiet en væpnet operasjon i Grimstad i natt.

— Vi hadde et væpnet oppdrag i Grimstad i natt. En 48 år gammel mann bar på en rifle og oppførte seg truende i natt, sier Klausen.

Klokken 05.20 søndag morgen pågrep politiet 48-åringen fra Arendal. Politiet mottok den første meldingen om mannen lørdag kveld.

— Klokka 18.55 mottok vi en melding om en mann som kjørte i beruset tilstand, han skal ha hatt våpen og ammunisjon i bilen, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidsitrikt .

Full med våpen

Mannen kjørte fra stedet, men klokken 20.55 mottok politiet en melding om at 48-åringen var tilbake på stedet, denne gangen med rifle. Mannen skal ikke ha truet noen, men virket skremmende ved å være fulll og bære våpen.

— Han virket skremmende på folk der han gikk med rifle i den ene hånden og en pose med brennevin og ammunisjon i den andre, sier Klausen.

Politiet fikk navnet på vedkommende, men 48-åringen forsvant før politiet fikk tak i ham.

Pågrepet

Klokken 03.30 mottok politiet en melding om en beruset fører i Froland. Det viste seg å være den samme bilen, og politiet klarte å lokalisere den mistenkte. 48-åringen fra Arendal ble pågrepet søndag morgen klokken 05.20. — Mannen har ikke truet noen direkte, men oppført seg truende. Han har kjørt i beruset tilstand og vært i besittelse av våpen, sier Klausen til Fædrelandsvennen.

Videre sier han at 48-åringen vil bli anmeldt for forholdet.