AGDER: Eikerapen alpinsenter er et av stedene som måtte holde hovedtrekket stengt tirsdag på grunn av sterk vind. Rolf-Martin Nygård, styreleder ved alpinsenteret, var i morges på toppen av skibakken for å sjekke forholdene.

— Jeg måtte nesten holde meg fast for ikke å blåse bort. Jeg har sjelden opplevd så mye vind som i dag, sier Nygård til fvn.no.

Styrelederen opplyser at det på det meste blåste 25 meter i sekundet.

— Det var såpass tøft at det ikke var forsvarlig å kjøre heisen, sier han.Men barnetrekket var åpent, og det var folksomt med solslikkere.

— Jeg vil tro det var mange som fikk farge i dag. Været har vært fantastisk, nesten påskevær, sier han, og melder om oppi 12 grader.

Selv om mildværet har rammet snøen hardt de siste dagene, er alle langrennsløyper og bakker fullt mulig å bruke, sier Nygård.

— I trekket ligger det mye kunstsnø som en såle. Den tåler mye mer en natursnø, forklarer han, og ser frem til helgen, da det meldes kaldere vær.

På Eikerapen er det ikke fare for snøras i forbindelse med bakken eller langrennsløypene, men Nygård fraråder skigåere å krysse vann.

Farlige vann på Ljosland

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PÅSKEVÆR: Det var nærmest påskevær på Ljosland tirsdag, men likevel sterk vind. Foto: Ljosland skisenter

Den samme oppfordringen kommer fra Oddmund Ljosland, Åseral-ordfører og tidligere daglig leder ved Ljosland skisenter.

— Det spesielle i år er at snøen kom før frosten og la seg på vannene. Dermed ble det utrolig dårlig is. Det er et godt råd å bruke oppkjørte løyper, sier Ljosland.

— Men det er mange mil med sikrede løyper her. Så det er ingen grunn til å sitte hjemme og sture, legger han til.

Sjekk nettkameraet på Ljosland her.

Også på Ljosland måtte de holde den øverste delen av alpinbakken stengt på grunn av sterk vind tirsdag.

— Det er skikkelig mildvær, men forholdene har vært ordentlig fine likevel. Men vinden har vært litt plagsom, sier Ljosland.

Han forteller at det har minket på snøen de siste dagene.

— Men jeg har alltid troa på at snøen holder. Det kommer kaldere perioder. Jeg ser det har minket de siste dagene, men vi tåler mer, sier han.

Regn på Hovden

Sture Pilegaard, daglig leder ved Hovden alpinsenter, fikk også en uventet væropplevelse i dag.

— Å se regnbuen over anlegget klokken 9 om morgenen, var ganske selsomt. Været slutter ikke å by på overraskelser. Vi hadde orkan forrige uke, sier han.

Tirsdagen startet også med regn på Hovden.

— Men vi har så mye snø at det ikke har betydning for oss. Det er klart det har smeltet, men det er skikkelige vinterforhold likevel, sier Pilegaard, og legger til at det nylig kom godt med nysnø.

Mildværet har også sine fordeler.— Været nå har gjort at snøen har blitt fastere. Det er fremdeles rasfare, og vi oppfordrer ikke folk til å kjøre utenfor oppmerket løype, men det er ikke så markert rasfare som i helga, sier han.

Stolheisen på Hovden sto stille i dag på grunn av sterk vind på toppen.

7-8 varmegrader på Bortelid

Ved Bortelid var hovedtrekket stengt tirsdag, og Odd Tryland ved Bortelid alpinsenter melder om oppi 7-8 varmegrader i dag..

— Foreløpig er forholdene veldig greie. Men det tiner jo veldig og bekker titter frem, sier Tryland.

Han var i ettermiddag i kontakt med løypemannen.

— Det er uproblematisk å gå på tur. Alle løyper er fine og tilgjengelige, sier han.

Påskevær på Brokke

Ved Brokke alpinsenter måtte de holde bakken stengt frem til ettermiddagen.

— Forholdene i dag var greie, men vi slet med vinden. Det var stiv kuling på toppen, så det var umulig å få trekket i gang, sier Jan Wojtaszek.

Varmen i dag har minsket snømengden, men fortsatt har det ikke gått ut over løyper eller bakker.

— Vi kommer ikke til å stenge, men det blir ikke flotte vinterdager de to neste dagene. Det blir nok mer påskevær. Så kommer det kulde til helga igjen, og da må vi til å reparere, sier Wojtaszek.

Han legger til at det ikke er snøskredfare på Brokke, men ber folk være påpasselig ved vann.

— Plussgradene er skumle, for bekker åpner seg og det begynner å sildre, sier han, som i likhet med de andre fvn.no var i kontakt med ved skisentrene tirsdag kveld, ser lyst på resten av vinterferien.

— I morgen starter vi klokken 6 med å tilrettelegge, sier han.