ARENDAL: 12. september i fjor fikk politiet telefon fra en person ved riksvei 42. En varebil vinglet og politiet rykket ut for å kontrollere den aktuelle bilen.

Stakk av fra bilen

I bilen satt den hovedtiltalte 29-åringen i kobbersaken. Mannen har erkjent skyld for å ha stjålet kobber fra Farsund. Den 23 år gamle dansk-serbiske kvinnen som er tiltalt i saken satt også i bilen.

— Politiet påtraff bilen ved bensinstasjonen på Hornnes. Den virket baktung og ble stanset. Da løp to personer bort fra bilen, sa aktor Leif Aleksandersen ved Agder politidistrikt under hovedforhandlingene i Aust-Agder tingrett.

Søkte med politihund

Patruljen rekvirerte politihund for å søke etter de to som rømte fra bilen. Et stykke unna bensinstasjonen ble de to sporet opp og pågrepet.

— Politiet innhentet opplysninger om at [kvinnen] fikk låne mobiltelefon av en tilfeldig person. Hun ringte [NN] (en annen involvert i saken. Red. anm.), sa Aleksandersen.

Bilen var eid av en dansk mann som eier to av de involverte bilene i kobbersaken. Den andre 29-åringen ble pågrepet nesten to uker tidligere på E 18 i Bamble, i en bil eid av den danske mannen.

Fant fire mobiltelefoner

— I bilen var det tyvegods, kobberkabler, fra Teknikken AS i Farsund. Videre var det fire dekk pluss felger. Politiet sporet disse tilbake til eieren i Lyngdal, sier Aleksandersen.

I vesken til kvinnen (23) ble det funnet fire mobiltelefon. Søk på mobiltelefonene viste at det hadde vært seks forskjellige SIM-kort i telefonene. Disse kortene er brukt av flere involverte i kobbersaken.

Det ble stjålet to tonn kobber for 545.000 kroner ved Teknikken AS.