KRISTIANSAND: — Ingvild er ei tøff jente og har taklet dette godt. Men det er viktig at vi alle nå tar vare på henne når hun nå kommer hjem, sa avdelingsleder Kåre Danielsen til kollegaene på Barnesenteret tirsdag formiddag.

Der møtte de ansatte på Barneavdelingen ledelsen ved Sørlandet sykehus for å feire at Ingvild Selvik Ask endelig var frigitt.

Ekstrem situasjon

Ingvild Selvik Ask ringte selv til vakttelefonen på sykehuset etter at hun ble tatt som gissel. Kollegaene forteller nå om vanskelige dager.

— Jeg kom hit på morgenmøte der avdelingslederen vår sa: Det har oppstått en ekstrem og spesiell situasjon. Det var helt uvirkelig, jeg tror ikke noen skjønte hva han sa, sier Anne Kathrine Olsen, kollega og venn av Ingvild Selvik Ask.

LETTELSE: Anne Kathrine Olsen er venn og kollega av Ingvild Selvik Ask. Hun hadde snakket med venninnen om turen til Egypt og var blant dem som ble informert om utviklingen i dramaet av avdelingsleder Kåre Danielsen (i bakgrunnen). Tirsdag formiddag kunne kollegaene endelig feire at alt hadde gått bra. Sykehusdirektør Jan Roger Olsen var blant dem som deltok på feiringen. Foto: Kjartan Bjelland

Hun hadde snakket med venninnen om turen før hun reiste.— Det var en spontantur. Hun visste godt hvor hun skulle og hun har reist mye tidligere, sier Anne Kathrine Olsen, som er lege ved Barnesenteret.

Avdelingsleder Kåre Danielsen snakket med Ingvild Selvik Ask formiddagen etter at hun ble tatt til fange. Senere holdt han jevnlig kontakt med Utenriksdepartementet.

Anne Kathrine Olsen er en av få som har fått jevnlig oppdatering på hvordan saken har utviklet seg.

— Det har vært mange tanker, lite mat og lite søvn, sier hun.

Snart hjemme

Tirsdag formiddag var Ingvild Selvik Ask fremdeles i Kairo. Ifølge ambassadør Tor Wennesland er det nå kun snakk om å få ordnet det praktiske før hun kan reise hjem.

På sykehuset har de diskutert hvilken velkomst kollegaen skal få.

— Hun må styre det stort sett selv. Alle ønsker at hun benytter påsken med pledd og kakao og nær kontakt med venner og familie, så ser vi over påske hvilken støtte hun trenger i tillegg. Og da stiller vi selvfølgelig opp på det, sa sykehusdirektør Jan Roger Olsen.

— Jeg kan bare si det også: Vi vet hun kommer til Norge ganske fort, men hunkommer til familien, blir hos de i påska, og så ser vi henne igjen over påska, sa avdelingsleder Kåre Danielsen.