SONGDALEN: — Vi fikk melding i 06-tiden om at det står en semitrailer på tvers i Tronstadvegen, sier Arne Kleiv, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen.

Han forteller at en bergingsbil er på vei til fylkesvei 303, og at bilister må belage seg på å kjøre alternativt for å å komme seg videre.

Alternativ rute

— Personbiler må bruke riksvei 302 og tyngre kjøretøy må bruke riksvei 459. Det kan nok ta en stund før Tronstadvegen er klar igjen. Det skal være sagt fra til vakta vår at vi trenger noen til å dirigere trafikken der fram til veien er klar igjen, opplyser Kleiv.

- Er litt kø på veien

Monica Tronstad bor i Tronstadvegen, og melder til Fædrelandsvennen at hun og flere naboer har blitt ringt opp av brøytemannskapet om at ingen må kjøre Tronstadvegen før den er åpnet igjen.

— Jeg fikk en telefon i 06-tiden, og synes det var en fin service. Nå prøvde jeg å kjøre mot Tronstadvegen for å komme på jobb i Søgne, men da fikk jeg beskjed om at jeg bare kunne snu igjen og heller prøve senere. Jeg vil tro at det er litt kø på Tronstavegen nå, og at det er en del som kommer for sent på jobb, sier Tronstad.

- Veien åpnes igjen 07.45

Hans Jørgen Snemyr i Viking sier til Fædrelandsvennen klokka 07.30 at han anslår at Tronstadvegen åpnes opp igjen klokka 07.45. — Vi har fått løs semitraileren nå, og den må bare rygge 400 meter før veien blir fri. Det er en eldre dansk sjåfør i en norsk semitrailer som har kjørt seg fast. Sjåføren virker dreven nok, men han burde selvsagt ha stoppet ved Greipstad kirke og lagt på kjettinger, påpeker Snemyr.

Han forteller at han fikk melding om at semitraileren hadde kjørt seg fast allerede 03.30 natt til torsdag.

— Det tok sin tid å komme seg ut til stedet, fordi det ikke var brøytet og jeg måtte skifte til en større bil. Nå er det noen traktorer her som skal brøyte. Heldigvis er det ikke så mye trafikk på veien, jeg tror ikke det er flere enn fire biler som har stått i kø, mener Snemyr.

Rolig natt

Han legger til at natten for øvrig har vært rolig, og tror ikke på de store utfordringene for Viking utover dagen.

— Vi har hjulpet løs en bil i Randesund og en på Hånes i løpet av natten. Det har vel kommet 10-12 centimeter snø i løpet av natten, men det har roet seg nå, poengterer Snemyr.

Spår få trafikkproblemer

Trafikkoperatør Ellen Lunde Rennesund i Vegrafikksentralen melder at det ikke er noen øvrige trafikkproblemer på Sørlandet torsdag morgen.

— Jeg tror heller ikke det blir noe store problemer utover dagen. Det er meldt mindre snø de neste timene, og vi er ikke i noen beredskapsmodus her, opplyser Lunde Rennesund.

Falck melder om hektisk uke

Terje Myrene i Falck Kristiansand forteller om en rolig natt til torsdag - med ett oppdrag henholdsvis i Søgne og på Mosby - , men sier at det ellers har vært en hektisk uke siden sist fredag.

— Vi merker det med en gang snøen kommer at noen bilister får problemer. Hvordan det blir av oppdrag for oss utover dagen, er det umulig å forutsi, sier Myrene.