LINDESNES: Tolv personer fikk førerkortet sitt beslagslagt søndag kveld, etter at Utrykningspolitiet (UP) utførte en laserkontroll på E 39 ved Fardal.

Kjørte 155km/t

Ifølge Agder politidistrikt fikk to bilister forelegg for fartsovertredelse. Den høyeste hastigheten som ble målt var 155 km/t.

Fartsgrensen på stedet er 80 km/t.

Strekningen med krabbefelt vest for Vigeland på E39 ble åpnet i fjor og er kjent for politiet som et typisk sted mange kjører for fort. Tidligere i år målte UP farten til en motorsykkel å være 200 km/t her.

Det er dessuten rundkjøringer på begge ender av strekningen og det kan fort oppstå farlige situasjoner når bilene skal bremse for å kjøre inn i disse.

Les:

Råkjører i krabbefelt

— Her har vi fått tips fra folk i området om det de omtalte som reine racerbaner. Og det har vi fått bekreftet. Når bilistene passerer toppen av bakken og kjører inn mot rundkjøringen i 130-140 km/t og skylder på de kjørte forbi en lastebil, så holder ikke det, har UP-sjef Øystein Krogstad uttalt ved en tidligere anledning.

Les:

Krogstad var ikke tilgjengelig for kommentar søndag kveld.

Første halvår i 2013 har UP beslaglagt dobbelt så mange førerkort som ifjor. De fleste av dem UP har stoppet har vært menn mellom 18 og 45 år.