VENNESLA: — Jeg driver i det små, foreløpig er det snakk om en julebutikk. Men vi får se, sier Lunden, og rydder på plass det han tror vil bli en juleslager: Printer for gamle negativer.

Hobby

Han jobber som brannkonstabel. Siden 2006 har han drevet netthandelen venett.no på si. Han vil ikke si hvor mye han selger for, men han har bygget et lager på femti kvadrat ved siden av boligen sin. Han sender varer til hele landet.

— Venndølene er vel de jeg har solgt minst til, så det var på tide med egen butikk.

— Jeg liker merkelige dingser. Dermed ble dette hobbyen og jobb på si. Det er knallgøy å dra rundt på ulike messer, sier Glenn Lunden.

Pattesalve har vært salgsslageren for ham.

— Masker selger jeg også mye av. Men det gøyale er alle dingsene som bare er en rar dings. Flyvende sommerfugl på norgesglass for eksempel, sier han.

Netthandel i fokus

I næringsforeningen Kjøp i Vennesla er netthandel i fokus, og leder Nina Schei Ledang sier omsetning stadig flytter seg fra pose til nett. Flere sentrumsbutikker har startet egne nettutsalg i det siste.

— Det gode med Lunden er at han tar netthandel andre veien og skaper liv i tomme lokaler. Tomme lokaler er aldri greit i ei bygd, sier Schei Ledang.