KRISTIANSAND: En arbeidsgruppe ved Sørlandet sykehus (SSHF) er i gang med å utrede om det skal jobbe for å bli universitetssykehus innen 2030. Gruppen skal ledes av den nytilsatte forskningssjefen Frode Gallefoss. Han er også styremedlem i Sørlandet sykehus og er aldri blitt oppfattet som en motstander av styremedlem Jan Oddvar Skislands initiativ til å utrede universitetssykehus.

Sykehusstyret får torsdag en oversikt over 13 arbeidsgrupper. Disse er nedsatt for å jobbe med Utviklingsplan 2030, om hva slags sykehus sørlendingene skal ha i fremtiden. I mandatet til arbeidsgruppen som skal utrede universitetssykehus, står følgende:

"Det er behov for å vurdere en strategisk satsning i forhold til om SSHF skal arbeide for å bli Universitetssykehus med legeutdanning eller deler av denne. Dette vil stimulere forskning og fagutvikling, virke rekrutterende på fagmiljøene og kunne gi en gevinst for hele landsdelen. I arbeidet med utviklingsplan 2030 er dette en avklaring som er nødvendig å gjøre."

Konklusjonen på utredningen vil bli et viktig dokument når styret skal bestemme seg for hva slags utvikling Sørlandet sykehus skal satse på fremover i arbeidet med Strategiplan 2015-17 . Planen skal ut på høring i april-mai og behandles av ledergruppen i august 2014.