VALLE: — Vi syntes det måtte være midt i blinken med et gatekjøkken her på Honnevje. Derfor kaller vi det Bullseye, som en fulltreffer i Dart-spillet, sier en fornøyd Will van de Broek.

Bygget selv

I 14 dager har det drøyt åtte kvadratmeter store gatekjøkkenet han og Ron van Driel egenhendig har bygget servert hamburgere, pølser, is og brus til fastboende og veifarende. Den prisbelønnede rasteplassen ved riksvei 9 nord for Valle sentrum – kåret av Norges Automobilforbund (NAF) til Norges beste rasteplass – er både et populært stoppested og badeplass.

Først nei

Det eneste som har manglet på denne idylliske plassen, der kommune og veivesen har lagt forholdene så glimrende til rette, har vært et sted å kjøpe noe å leske og mette seg på.

— Men det satt langt inne. På grunn av at formannskapspolitikerne i Valle først sa nei til å la oss etablere oss her, har vi mistet minst fem uker, ja, kanskje nesten to måneder av sesongen, sier van de Broek, fortsatt med et smil rundt munnen.

Greit for andre

Det var da næringsforeningen i Valle sentrum fortalte politikerne i Valle at de på ingen måte mislikte konkurranse fra et gatekjøkken ved Honnevje, at det gikk i boks for de to nederlenderne som har gjort valldøler av seg. Heller ikke Statens vegvesen hadde noe i mot et forsøk med et gatekjøkken ved rasteplassen.

— Nå sier folk til oss at det jammen var på tide at det ble matsalg her. Vi skal holde åpent ut september, så satser vi på en lang sesong neste år, sier de to driverne av Bullsey gatekjøkken.