Best tid: Kirsti Karoline Danielsen løp inn til beste kvinnelige tid, mens ektemannen Øystein Sylta vant det 2,1 km lange løpet. Foto: Rune Stensland
Hardt: Øystein Sylta forteller at det var en krevende løype. Her blir han intervjuet av speaker Tore Løvland etter løpet. Foto: Rune Stensland

KRISTIANSAND: Øystein Sylta sier seg greit fornøyd med å vinne halvmaraton på 2,11 timer, og roser publikums innsats.

– Det var veldig gøy å løpe fordi det var så mange som heiet underveis. Det var rett og slett en fest gjennom Kristiansand by, forteller Sylta.

Selv om han ikke så tegn til konkurrentene sine da han passerte målstreken, synes ikke Sylta det var en enkel løype.

– Det var en nokså krevende løype, og jeg ser at jeg har en jobb å gjøre hvis jeg skal perse til 2,14 timer på maraton i Frankfurt i høst, forteller han.

Ektepar til topps

Men det var ikke bare Øystein Sylta som kunne juble etter å ha passert målstreken under Sommerløpets halvmaraton. Kona, Kjersti Karoline Danielsen Sylta, ble beste kvinnelige løper med tiden 1,23,40. Ekteparet fra Kristiansand kunne dermed feire både beste mannlige og kvinnelige tid på det litt over 2,1 km lange løpet.

Øystein Sylta legger ikke skjul på at det frister å gjenta suksessen.

— Det er jo klart det ga mersmak. Jeg skal være med neste år og, avslutter vinneren.