KRISTIANSAND: — Er du klar for å reise tilbake til USA?

— Både og. Jeg ser fram til å komme i gang med mastergraden, og jeg stortrives på universitetet. Miljøet er veldig bra, og det er givende å kunne gå på et universitet som er blant de beste i verden på sitt felt. Samtidig savner jeg den norske naturen, norsk gulost og ikke minst det norske drikkevannet. Når foreldrene mine kommer på besøk, tar de alltid med gulost.

— Når starter skolehverdagen?

— Når jeg lander i Texas blir det mye møter med lærerne mine. Mastergraden min blir sponset mot at jeg er assistentansvarlig for to petroleumsklasser seks timer i uka, så det er mye som må forberedes. Forelesningene begynner ikke før 27. august. Jeg ser for meg at det blir to år med lite fritid, men jeg håper å få reist litt også.

— Hva gjør du når du ikke studerer?

— Jeg er ANSAs representant på universitetet, noe som gjør at jeg kommer i kontakt med mange av de norske utvekslingsstudentene på campus. Organisasjonen er Studentsamskipnaden for norske studenter i utlandet, så blant annet har jeg stelt i stand grøtfest og pepperkakefest. Det er jo litt ekstra hyggelig å gjøre typiske norske ting når man er i utlandet. Organisasjonen jobber også for at studentene skal få maksimalt ut av utvekslingsåret, eller årene.

— Hvordan er det å være norsk i Texas?

— Vel, kanskje ingen overraskelse, men alt er større i Texas. Bilene, veiene, maten. Alt. Og alle har bil når de er 16 år. Selv fikk jeg en mustang på 16-årsdagen, noe jeg var meget fornøyd med. Kan ikke akkurat klage på det.

— Kommer du til å bli værende i USA?

— Jeg håper at jeg kan få en jobb i Norge etter hvert, jeg har jo tross alt bodd borte i sju år. Familien dro til USA fordi min far ble utstasjonert i Houston gjennom jobben. Da foreldrene mine dro tilbake til Norge, ble jeg og broren min værende for å studere. Så man vet jo aldri. Men nå skal jeg først og fremst ta fatt på en spennende mastergrad, så får vi se hva som skjer. Men ingenting er som Norge. Og gulost.