GRIMSTAD: Natt til fredag gikk den polske 28-åringen løs på politistasjonen i Storgaten i Grimstad i Aust-Agder. Han forsøkte å knuse døren og et vindu i inngangspartiet ved hjelp av et reklameskilt.

Men han klarte ikke å komme seg inn i lokalene, fordi glasset bare ble delvis knust.

Knuste PC under avhør

Mannen ble raskt pågrepet. Da han samme dag ble avhørt om nattens herjinger, slapp han igjen løs raseriet. Han tok tak i en PC-skjerm og kastet denne i bordet slik at den ble delvis knust, samt at en datamaskin fikk skader.

Bare tre dager senere, mandag 6. august, ble mannen i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i tretti dager for sine ugjerninger.

Retten skriver i dommen at det er straffeskjerpende at 28-åringen tidligere er bøtelagt for skadeverket. Og at det er straffeskjerpende at det ene skadeverket fant sted i en avhørssituasjon.

Siktede samtykket i at saken ble avgjort som en tilståelsesdom. I tillegg må han betalte 6000 kroner i erstatning til gårdeieren, Grimstad Postgård AS.

Ønsket selv å bli varetektsfengslet

Retten avgjorde også at den polske statsborgeren varetektsfengsles i to uker, for å hindre at siktede begår nye straffbare handlinger.

Siktede opplyste i retten at han ville fortsette å gjøre kriminelle handlinger om han blir løslatt uten å få noe sted å bo — og bistand til å klare seg og til å reise hjem til Polen.