LILLESAND: 27-åringen ble onsdag fengslet i fire uker av Kristiansand tingrett. Av fengslingskjennelsen fremgår det at han selv ønsket å bli fengslet.

— Han har vært i en vanskelig situasjon og følte et behov for å få litt struktur på livet sitt. Han forsto at han trolig kom til å bli varetektsfengslet og aksepterte dette, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen, som bisto 27-åringen under fengslingsmøtet.

Vold mot ambulanse-ansatt

Under fengslingsmøtet erkjente 27-åring straffskyld for ranet, samt andre forhold han er siktet for. I tillegg til ranet er 27-åringen siktet for en legemsbeskadigelse og et tilfelle av vold mot offentlig tjenestemann.

— Disse forholdene er ikke knyttet til episoden på Lillesand senter, sier lensmann Kjetil Nygård ved Lillesand lensmannskontor.

I begynnelsen av mars skal 27-åringen ha sparket og slått etter to polititjenestemenn under en pågripelse. Ved en annen anledning skal han ha påført en ansatt i ambulansetjenesten hjernerystelse da han slo en gjenstand i hodet på vedkommende.

— Vi har foreløpig ikke fått noen formell anmeldelse av dette forholdet, men vi har snakket med siktede om hendelsen, sier Nygård.

Fikk med seg to typer medisiner

Ifølge Nygård fikk 27-åringen med seg to ulike typer medisiner fra ranet tirsdag formiddag. Det er uklart om disse medisinene kun var til eget bruk, eller om 27-åringen hadde planer om å selge dem videre.

— Han har forklart seg om dette i avhør, men jeg ønsker foreløpig ikke å gå noe inn på detaljer i hva han har sagt, sier Nygård.

Ettersom mannen var bevæpnet med en kniv under ranet valgte politiet å bevæpne seg under pågripelsen onsdag ettermiddag. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk.