KRISTIANSAND: — Det blir alltid en del midlertidige båtplasser ledige før båtsesongen starter, sier Per-Christian Nygård, leder for småbåthavnkontoret i Kristiansand kommune.

Det er nå 346 ledige båtplasser i småbåthavnene Kristiansand.

Leieplasser

Flesteparten av de ledige plassene er midlertidige plasser.

— Det dreier seg hovedsakelig om fremleieplasser, båtplasser som eierne ønsker å leie ut for ett år, forteller Nygård.

Han sier at båtplasseierne kun har mulighet til å leie ut båtplassen sin ett år i løpet av en tiårsperiode, ifølge tildelingsrutinene.

Det er vanligvis båteiere som har fått båtplass, men som ennå ikke har sikret seg en båt, som benytter seg av utleiemulighetene. Småbåthavnkontoret administrerer fremleien. Båtplasseieren får returnert leieutgiftene sine, minus et gebyr. Derfor er det ingenting å tjene på fremleie.

B-plasser

Grovt regnet skal rundt 100 av de 346 plassene være såkalte B-plasser.

— Dette er plasser som tildeles som normale sesongplasser. B-plassene er båtplasser som ikke har så god standard som A-plassene, de har noe dårligere beliggenhet og ikke nødvendigvis optimal størrelse, forteller småbåthavn-lederen.

— Hvis man virkelig ønsker båtplass, og ikke stiller så store krav, så får man nå en båtplass småbåthavnene i Kristiansand. Vi har stort sett ledige kapasitet, påpeker Nygård.

Tildeling onsdag

Tildelingen av de nye båtplassene startet onsdag morgen klokken 08.00. Da kan man personlige møte opp hos småbåthavnkontoret eller sikre seg en båtplass via telefon.