FROLAND: Både politiet og Statens vegvesen advarer mot glatte veier på Sørlandet fredag kveld.

— Det er veldig glatte veier i indre Agder i kveld. Politiet ber bilister om å kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Miriam Stausland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Snø og slaps har ført til at flere biler har havnet ut av veien.

Må ta det rolig

Jonas Ringøen Vikeså fra Kristiansand sier veien fra Kristiansand mot Hovden er veldig glatt. Rett sør for Valle kom Vikeså forbi to biler som hadde kjørt i grøfta grunnet det glatte føret.

— Den ene bilen lå i venstre side av veien, i en grøft, og den andre bilen lå i høyre grøft. Jeg så en fra Statens vegvesen på stedet, samt bilberger, men ikke noe politi eller ambulanse, forteller Vikeså.

— Veien oppover mot Hovden er veldig glatt, så folk må virkelig ta det pent og ta hensyn til føreforholdene. Det er snøslaps og en del is i veibanen, legger kristiansanderen til.

Ultforkjøringene rett nord for Helle fikk politiet melding om klokken 19.11. — Det er ikke snakk om personskade, men en patrulje er dirigert til stedet, opplyser politiet på Twitter.

- Snøen legger seg

— Vi har fått tilbakemeldinger om at snøen legger seg i indre strøk. Bilførere må være obs på glatte partier. Det er vekslende regn og snø, sier vaktoperatør Laila Mandt Johansen ved Veitrafikksentralen til Fædrelandsvennen.

Like før klokken 18 fikk et utenlandsk vogntog trøbbel i bakkene mellom Mjåvatn og Hinnebu i Froland, ifølge politiet. Vogntoget sperret ett kjørefelt.

— Sjåføren fikk hjelp av kolleger til å legge på kjettinger. Han må ha kommet seg videre, for vi har ikke hørt noe mer, sier Mandt Johansen i Statens vegvesen.

I grøfta

Tidligere fredag ettermiddag havnet en bil utfor veien på Drivenesheia i Vennesla. Og en bil havnet i grøfta ved Frolands verk.

Ingen personer skal ha blitt alvorlig skadet, etter det Fædrelandsvennen får opplyst.

— Så fort regnet gir seg, er våre folk klare til å salte. Vår mann i Setesdal melder om snødekke sør til Bygland, og slaps fra Bygland og sørover. Han ber også folk være forsiktige på grusveier, fordi de kan ble svært glatte. Vi har også fått meldinger om glatte partier på riksvei 9 i Kristiansand, opplyser vaktoperatør Mandt Johansen.

En personbil havnet i grøfta på Hørteveien mellom Grimstad og Froland i kveld. Foto: TIPSER

Flere i Grimstad

Tidligere i kveld kjørte en bilist av veien ved FMU-bygget i Grimstad. Ifølge et vitne skal bilfører ha truffet en grushaug i bunnen av bakken ved kirkebygget, lettet, sust over grushaugen og påført bilen såpass med skader i landingen av bilen ikke var kjørbar.

Ved 19-tiden kom det inn melding om utforkjøring på Hørteveien, mellom Skiftenes i Grimstad og Mjåvatn i Froland. Her skal det være glatte veier og bilberger er på vei. Det er ikke snakk om personskader, etter hva Fædrelandsvennen erfarer.