KRISTIANSAND: Kristiansand kommune innfører i år nytt system for straffereaksjoner når utstedene bryter alkoholloven. Ordningen innebærer prikkbelastning, som man kjenner fra trafikken, fremfor dagens bruk av advarsler, noe som skal virke mer preventivt.

file64ljorue8002q3ri2b4.jpg Foto: Tore-André Baardsen

— Dette gir forutsigbarhet for bedriftene, og både i Bergen og Stavanger har dette fungert godt, uttaler varaordfører Jørgen Kristiansen fra alkoholrestriktive KrF.

Alkoholreglementet revideres i starten av hver bystyreperiode, og nå venter formannskapet på saken. En annen nyhet er at Sørlandssenteret får alkoholbevilling, et fellesforslag fremmet av Høyre, Frp og Ap, som fikk stort flertall i helse- og sosialstyret tirsdag.

Det er også flertall for at restauranter skal slippe å bevise sin seriøsitet i ett år før de får bevilling for brennevin, et punkt KrF vil beholde.

— Å drive restaurant uten å kunne tilby en konjakk eller akevitt til jul, er ganske flaut. Det blir som en møbelforretning skal måtte fortelle kundene at de ikke kan kjøpe sofa før det er gått et år, forklarer dominerende restauranteier Geir Legreid i Kristiansand.

Ifølge varaordføreren ligger skjenketidene fast. Han sier det er tverrpolitisk enighet om at innskrenkingen fra klokka 03.00 til 02.00 i 2008 ble en suksess, med blant annet redusert gatevold i sentrum.