KRISTIANSAND: — Dette var en fristende utfordring. Jeg gleder meg også veldig til å bli bedre kjent med Vest-Agder fylkeskommune, sier Kristin Tofte Andresen i en pressemelding.

Torsdag ble det klart at Andresen takker ja til stillingen som assisterende fylkesrådmann i Vest-Agder fylkeskommune.

SKIFTER BEITE: ?Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med Vest-Agder fylkeskommune, sier Kristin Tofte Andresen. Foto: unknown

Det betyr at hun sammen med fylkesrådmann i Vest-Agder, Tine Sundtoft, utgjør den øverste ledelse i fylkeskommunen når hun i september slutter som organisasjonsdirektør i Kristiansand kommune. Hun overtar etter Tore Berntsen, som går av for alderspensjon.– Jeg har et veldig positivt bilde av fylkeskommunen og dens ledere. Dere har en tydelig og profilert leder i fylkesrådmann Tine Sundtoft. Hun er levende opptatt av å utvikle landsdelen. Det var en viktig grunn for å søke jobben, forteller 47-åringen.

Andresen har tidligere hatt flere lederstillinger i Kristiansand og Songdalen kommune.

– Jeg har lang ledererfaring fra kommunal sektor. Jeg tror det er fint å ha kunnskap både fra Kristiansand, som er fylkets største kommune, og fra Songdalen med litt andre utfordringer. Så bor jeg i en tredje kommune, Søgne. Det å drive regional utvikling ser jeg på som veldig spennende, det å kunne tenke mer langsiktig og overordnet, sier hun i pressemeldingen fra fylkeskommunen.

Assisterende fylkesrådmann har det overordnede ansvar for koordinering av stab— og støttefunksjoner i fylkeskommunen, som har en uttalt visjon om å være «drivkraft for utvikling» gjennom Regionplan Agder 2020.