MANDAL: — Dette er ikke til å tro, sier Frank Gjertsen etter at naboen har anlagt en gruslagt vei over tomta hans, fylt opp med stein og løsmasser og satt opp en solid steinfront mot sjøen som er et fellesområde.

Han er ikke spurt og har dermed ikke gitt tillatelse til naturinngrepene som er gjort på Hårsøy like utenfor Mandal. Nå har han gitt naboen en frist til 1. juni med å sette området tilbake i samme stand som før.

— Hvis ikke vil saken bli politianmeldt. Jeg vurderer også å reise sivilrettslig sak, sier Gjertsen.

Han har ikke noe bygg på tomten det er gjort inngrep på. - Men det betyr jo ingenting. Man kan ikke ta seg til rette på denne måten, sier Gjertsen til Fædrelandsvennen.

Til planutvalget

Konstituert leder for teknisk forvaltning i Mandal kommune, Glenn Andersson, bekrefter saken.

FYLLING: Her er inngrepene fotografert ved strandlinjen. Her er det planert og laget steinfront. Foto: Privat

— Vi skal nå sende den over til planutvalget som får ta en befaring og så vurdere om det skal reageres, sier han.Han sier at det ikke er klokkeklart at det har skjedd noe ulovlig i saken om arbeid i strandsonen.

— Området er regulert til en badeplass, påpeker han.

- Ulovlig inngrep

I følge en av de andre hytteeierne i området, Finn Bessesen, står det i reguleringsplanen at det ikke skal foretas terrenginngrep i området, men at det kan settes ut border og stoler.

— Dette er en privatisering av strandlinjen. Her har man nok gamblet på å få tilgivelse av myndighetene i ettertid. Tillatelse til dette arbeidet hadde man aldri fått dersom det hadde vært søkt om, mener Bessesen.

Han sier at flere av hyttenaboene i området ikke har hørt noe om tiltakene som nå har skjedd på det som er et fellesområde.

I følge et brev Bessesen har sendt kommunen, har det skjedd en rekke lovbrudd i saken: Manglende søknad, manglende nabovarsel, brudd på reguleringsplanen og tiltaket er gjort på en annens eiendom uten tillatelse.

- Fått tillatelser

Det er John Ketil Støle som har foretatt inngrepene i området som er rett på nedsiden av hytta hans. Han sier han ikke vil prosedere saken i media før den skal opp i planutvalget ut over å si følgende:

— Jeg har fått muntlig tillatelser både fra grunneier og kommune til å gjøre det jeg har gjort. Det vil jeg kunne dokumentere, sier Støle.