KRISTIANSAND: Tor S. Utsogn (Frp) mener dette er grov forskjellsbehandling.

— Slik forskjellsbehandling er ikke forenlig med næringsvennlighet, sa han i en interpellasjon i bystyret onsdag.

Startet uten lov

Mens det ene treningssenteret etter det andre er innvilget dispensasjon i Sørlandsparken, blir huseier Arne Kjell Nyhagen ilagt bøter fra kommunen.

Treningssenteret Fitness Lady ble etablert våren 2011. De leier 330 kvadratmeter i etasjen over Nyhagens egen bedrift, Kristiansand Caravan.54-åringen har leid ut andreetasjen i Stemmane 10 til treningssenter, uten at bruken er godkjent. Han har fått nei til å etablere treningssenter flere ganger, fordi Sørlandsparken ikke er regulert til tjenesteyting.

— Takke seg selv

Han har seg selv å takke, mener Mette Gundersen (Ap).

— De andre har søkt, og fått tillatelse. Her har byggeier søkt, og fått nei. Likevel lot han treningssenteret starte opp. Han har brutt vilkårene for likebehandling. Dessverre rammer dette de 250 kvinnene som trener her, men det er utleiers skyld, ikke politikernes, sa Gundersen.

- Forskjellsbehandling

Tor Utsogn brukte både folkehelse og likhetsprinsipp i sin argumentasjon.

— En av administrasjonens og politikernes viktigste ledestjerner må være likebehandling i like tilfeller. Situasjonen for Fitness Lady er uholdbar og må avklares snarest da bedriften står i fare for å måtte flytte fordi huseier ikke får dispensasjon, slik andre tilsvarende bedrifter i Sørlandsparken har fått, sa han fra talerstolen.

Skuffet

Flertallet i bystyret sa nei til å behandle Utsogns forslag. Dermed står det gamle vedtaket om å ikke gi dem lov før eventuelt en ny reguleringsplan er på plass.

Dermed må senteret steng eller flytte til en annen bydel.

Etter nederlaget var Utsogn skuffet.

— Dette er idioti. Vi snakker ikke om et bordell, men et treningssenter. Folk som jobber i Sørlandsparken må få lov til å trene før eller etter jobb, mener han.