KRISTIANSAND: — Vi kommer til å presse på for at dette gjennomføres. Dette er ikke et løfte som skal bli glemt, sier Hans Petter Horve (MDG) til Fædrelandsvennen.

I en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn spurte Miljøpartiet de Grønnes gruppeleder Horve om hva ordføreren tenker om den voldsomme matmengden som hvert år kastes i Kristiansand.

Kaster 400.000 tonn mat

I interpellasjonen skriver Horve at det i dag kastes 50.000 tonn mat fra dagligvarehandelen hvert år. Samtidig kaster norske husholdninger 400.000 tonn mat hvert år.

MDG vil nå se til Oslo, som 2. september i år åpnet en matsentral. I stedet for at fullt brukbar mat skal kastes, samles den nå inn fra butikker og gis til de som trenger det. Prosjektet er et samarbeid mellom veldedige organisasjoner og dagligvarebransjen. I Oslo skal rundt 3000 måltid deles ut hver dag.

- Trenger ikke koste noe

I bystyret i Kristiansand fikk forslaget om å se nærmere på tiltaket 30 mot 24 stemmer.

— Vi er veldig fornøyd med flertallet. Samtidig er vi skuffet over at mange, til tross for at de er enige i forslaget, stemmer mot på grunn av økonomiske hensyn. Poenget med dette er at det ikke trenger å koste noe som helst, sier Horve.