Bilistene som sent lørdag kveld kom kjørende vestover møtte dette skiltet, men veien var like fullt åpnet. Foto: Torbjørn Witzøe
De tre tunnelene på gamle E 18 mellom Gåsetjønn og Østre Vallesverd er åpnet, men skiltingen lørdag kveld viste noe annet. Foto: Torbjørn Witzøe

Det var Toralf Rødland fra Vennesla som tipset Fædrelandsvennen om feilskiltingen. Han var på besøk i Lillesand, og skulle kjøre en tur til Sørlandssenteret. Siden han hadde lest i avisen at veien var åpnet, ble han svært forundret da skiltene fremdeles viste at veien var stengt.

– Jeg tenkte jeg skulle kjøre bort for å se hvor langt veiearbeidene var kommet, men ble overrasket da det viste seg at veien likevel åpen, sier han.

Forglemmelse

– Nei, står skiltene der fremdeles? Veien er jo åpen. Jeg skal kontakte Mesta med en gang og få noen til å fjerne skiltene, sier prosjektleder Aavald Bakken i Statens vegvesen.

Stor omvei

Fylkesvei 420 mellom Gåsetjønn og Østre Vallesverd i Lillesand ble tidlig i høst stengt på grunn av omfattende sikringsarbeider og montering av belysning i tunnelene. Da veien ble stengt fant beboere i Høvåg en omkjøringrute forbi Gåsetjønn til Lillesand, men i slutten av oktober ble også denne veien stengt på grunn av rasfare. De som skulle fra Høvåg til Lillesand måttet dermed kjøre om Sørlandsparken. Det ga dem lengre reisetid og bompenger.