KRISTIANSAND: — Det lukter død og fordervelse, sier Petter Pedersen.

Han har nettopp lagt til med båten sin ved Shell Vige, og kjente stanken av reker da han hoppet på land.

To kasser

Ikke langt fra inngangsdøra på bensinstasjonen, som ligger like ved Varoddbroa i Kristiansand, står det plassert to store isoporkasser. Stanken av råtnende sjømat slår imot oss når vi åpner lokkene på kassene for å se hva de innholder. De inneholder rundt 20 kilo reker, en stor mengde krabbeskjell og sushi-produkter. Det hele har en verdi på rundt 4600 kroner.

De to kassene innholder reker, krabbeskjell og sushi for rundt 4600 kroner, ifølge de vedlagte kvitteringene. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det lukter forferdelig. Jeg vet ingenting om hvorfor kassene står her. De som eier dem bør jo hente kassene, slik at de ikke står her og lukter, sier Yvonne Larseng, ekspeditør på Shell Vige.

Skulle til Bygland og Bykle

De to kassene har leveringsadresse henholdsvis hos Joker Bygland og Coop Marked Bykle og leveringsdato fredag 6. september.

— Det er jo dumt at vi ikke fikk rekene. Vi ventet varene på fredag. Sjåføren fra Setesdalsbudet, som skulle hente rekene i Kristiansand, fant dem ikke. Så det må ha skjedd en misforståelse, sier Gunvor Hisdal, daglig leder for Coop Marked Bykle.

Beklaget

Anne Lise Limann ved Joker Bygland, fortelleren at leverandøren har beklaget at leveransen med sjømat ikke dukket opp.

Ifølge Sørlandsreker as, som har levert kassene med sjømat til høyre i bildet, er det et mysterium at leveransen nå står på Shell Vige. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det er vanskelig å si hvem som har gjort feil her. Leverandøren har lovet å rette opp det som har skjedd, påpeker Limann.

- Rekene er etterlyst

Rekene i de to kassene, som var dagsferske fredag, kommer fra Sørlandsreker AS. Daglig leder Jan Gumpen forteller at rekene er etterlyst.

- Har dere funnet dem? Det var stor telefonaktivitet for å finne dem fredag, men rekene var da forduftet, forteller han.

— Dette er et stort rekemysterium. Vi har aldri opplevd noe liknende før. Det er et mysterium at de forsvant, og det er jo et enda større mysterium at rekene nå har dukket opp igjen, fortsetter Gumpen.

- Forsvant

- Hvordan kan to store kasser med 20 kilo reker forsvinne?

— Avtalen var at vår sjåfør skulle sette kassene på bensinstasjonen, slik at Setesdalsbudet kunne hente dem der. Men da budet dukket opp, var rekene borte.

Det er et mysterium at de forsvant, og det er jo et enda større mysterium at rekene nå har dukket opp igjen

- Var rekene på riktig bensinstasjon da?

— Det var ingen tvil om hvor kassene var plassert. Sjåføren vår fortalte Setesdalsbudet hvor kassene var. Men kassene var som sunket i jorden da budet var på bensinstasjonen. Nå har kassene kommet opp av jorda igjen, sier Gumpen, som kan fortelle at det ble konkludert med at rekene var borte fra stedet.

— Enten har noen flyttet på kassene, eller så har noen stjålet dem og satt dem tilbake, mener han.

Skal rydde opp

- Nå står det i hvert fall to kasser med reker og stinker på bensinstasjonen?

— Det har jo vært en del sol i det siste, så dette må jo være rene rekebomba. Det er jo synd at kundene i Bygland og Bykle ikke fikk rekekos denne helga. Dette er jo ettertraktede Flekkerøy-reker. De måtte nok ty til lefser, sier Gumpen.

— Vi skal hente kassene på bensinstasjonen, slik at det ikke blir flere ubehageligheter. Så får vi kjøre varene til Støleheia, der innholdet blir måkemat, lover han.