MANDAL: Lærere fra Lunde skole i Søgne arrangerte julebord i lokalene til Lindesnes Avis i Mandal.

Et julebord som etterhvert tok helt av, skriver VG.

I styrerommet til Lindesnes Avis sto det 10 eksklusive designerstoler, til en verdi av 6000 kroner per stykk, som var kjøpt inn få måneder tidligere.

Lærerne tok like godt med seg en av stolene i en personbil og dro fra Mandal. Stolen ble plassert på skolen hvor de jobber.

En spøk

— Jeg sendte ut en etterlysning etter den bortkomne stolen internt, men uten resultat, forteller redaktør Kåre M. Hansen i Lindesnes Avis, til fvn.no.

Etter en stund ble det klart at en representant for skolen hadde tatt kontakt med utleieren, og bekjent det som skal ha vært en spøk.

— Vi hadde et julebord og en spøk ble dratt for langt, slik at en stol ble fjernet fra lokalene. Det skulle selvfølgelig ikke ha skjedd, sier rektor Anne Beth Torkelsen ved Lunde skole til VG.

— Jeg ble veldig forbauset over at den var fjernet fra huset, av noen av våre gjester, sier Hansen.

- Skal være forbilder

Redaktøren reagerer også på at det var lærere som sto bak tyveriet.

— Jeg skal ikke moralisere for mye. Vi kan alle gjøre dumme ting på julebord. Men jeg synes det er leit at lærere gjør noe sånt. Jeg mener jo at de skal være gode rollemodeller og gå foran som et godt eksempel for barna, sier Hansen.

Levert tre uker senere

Han var glad over å ha oppklart hvor stolen hadde tatt veien. Det mest kritikkverdige i denne saken mener han er at det tok bortimot tre uker før stolen ble levert tilbake.

— I min verden snakker vi her om et simpelt tyveri. Dette er en verdigjenstand som er borttatt fra huset. Og som ikke er levert tilbake før uker etterpå. Det synes jeg er leit.

Velkommen tilbake

Rektor Torkelsen har skriftlig beklaget episoden ovenfor Hansen.

Redaktøren vil ikke anmelde saken til og sier de har lagt episoden bak seg.

— Rektor har beklaget på det sterkeste, og vi er ferdig med dette nå. Lunde skole er hjertelig velkommen tilbake ved neste julebord, sier Hansen.