Disse bildene er tatt av hundeeier Rune Dalane i Birkenes som opplevde at elghunden Anja ble angrepet. Bildene er tatt etter at dyret løp vekk.

KVINESDAL: Rovviltansvarlig Jon-Erling Skåtan i Statens naturoppsyn kan ikke slå fast at det er det samme dyret som er sett alle plasser. Han kan heller dokumentere at det er ulv, men han er rimelig sikker.

— Vi er vel så sikre på at det er snakk om en ulv som det går an å være uten å kunne dokumentere det, sier Skåtan.

Gluggevannet

Det var lørdag noen lokale innbyggere i Kvinesdal så ulven løpe på gamle E 39 over Kvinesheia. Observasjonen skjedde ved Gluggevannet.

— De forteller at de kjørte bil og kom svært tett på dyret. Det kom løpende på veien og løp ut i grøfta da bilen kom helt nærme, opplyser Skåtan til Fædrelandsvennen.

Observasjonen lørdag morgen er gjort i underkant av to døgn etter at jegere mener de helt sikkert så ulv nord for Lauvslandsmoen i Songdalen kommune.

— Også der var det en observasjon av dyret mens det smatt over veien. Det var erfarne jegere som så dyret. De er helt sikre på at det var ulv de så, sier Skåtan.

Skal imidlertid Statens naturoppsyn kunne si noe sikkert om det er ulv som beveger seg på Sørlandet, så er oppsynet avhengig av biologisk materiale.Ifølge Skåtan er det ikke gjort funn av verken avføring eller hår fra dyret.

— Kun med biologisk materiale kan vi si noe sikkert om hva slags dyr det er, sier Skåtan.

Elghund angrepet

Søndag i forrige uke ble elghunden Anja angrepet av det som trolig var en ulv. Angrepet skjedde da familien var på søndagstur i et skogsterreng knappe to kilometer fra hjemmet i Dalane.

På en bakketopp oppdaget familien et dyr som de er helt sikre på at var en ulv. Matfar Rune Dalane fikk tatt to bilder av dyret.

— Vi så den alle sammen. Det var skummelt den ikke ble mer redd oss, sa ektefellen Klara Kylland Dalene til Fædrelandsvennen etter episoden.

Skåtan mener måten dyret angrep elghunden på, tyder på at det var en ulv.— Den gikk inn mot hunden for å drepe, og bet den over ryggen. Den stakk da familien ropte på den. Hadde det vært en annen hund, så hadde den ikke enset mennesker men bare fortsatt til de ble fysisk adskilt, sier Skåtan.

Han håper folk fortsetter å tipse om ulveobservasjonen.