Både politihelikopteret og Sea-King-helikopteret har søkt etter de to kvinnene torsdag ettermiddag. Foto: Erlend Olsbu

VALLE/SIRDAL : — Reisefølget til jentene fikk akkurat en melding om at devar på vei til Holmevassbu. I så fall har de gått fort og langt bort fra denplanlagte løypa, sier Valle-lensmann Dag Hovden.

Han antar at de har gått forbi et skilt merket Holmevassbuog at dette er grunnen til at de kan melde fra hvor de er.

Holmevassbu ved Haukeli er tre dagsmarsjer unna og politiet tror tyskerne har blandet stedsnavnet med Holmevasshytta, som er nær leteområdet i Sirdal.

Meldingen ble sendt ved 15-tiden torsdag. Leteaksjonen iheiene ved veien mellom Brokke og Suleskard pågikk da for fullt, med RødeKors-mannskaper, politihelikopter og redningshelikopter. Politiet har også fåttbistand fra Telenor i å spore opp de to kvinnene.

— Ved hjelp av et dekningskart forsøker vi å finne uthvor de har vært når de fått sendt eller mottatt en sms, sier Hovden.

De to kvinnene ble sist sett tirsdag, men har siden gitt lydfra seg på sms til et vennepar som de ferierer sammen med i Norge.

— I meldingen de sendte i dag gikk det fram at det står bratil, sier Hovden.

På tross av meldingen fortsetter leteaksjonen for fullt.Sea-King-helikopteret har måttet avslutte sitt søk på grunn av drivstoffmangel,mens politihelikopteret fortsatt er i drift.

— Vi kan ikke stole på hvor de er, selv om meldingenindikerer at de ikke har problemer. Vi vil derforfortsette å søke videre, sierHovden.