RISØR: Klokken 11.34 meldte politiet om ei trafikkulykke på E 18 i Risør, ved Lauvåsen.

— Sånn det ser ut foreløpig er det en personbil med to personer i som har kommet over i motsatt kjørebane, og truffet en bil med fem personer. Bilen traff den andre i siden, ved venstre forhjul. Vi kan nesten kalle det en front mot front-kollisjon, sier Odd Holum, politistasjonsjef ved Risør politistasjon til Fædrelandsvennen klokka 14.15. Bilen som kom over i motsatt kjørebane kom østfra, og var på vei sørover. Begge de to personene i denne bilen var voksne, mens det i den andre bilen var to voksne og tre barn.

Syv til sykehus

Alle de sju involverte ble sendt til Sørlandet sykehus i Arendal. Barna er stort sett uskadet, mens to andre voksne er lettere skadet.

UlykkeRisør2.jpg Foto: Fvn-tipser

— Begge førerne er alvorlig skadet, den ene skal ha brukket et ben, forteller Holum.Det er ikke snakk om livstruende skader.

Trolig uoppmerksomhet

Politiet forteller at de har et rimelig klart bilde av hendelsesforløpet, og sier at det ikke er noe som tyder på fart over fartsgrensa eller promille.

— Slik det ser ut foreløpig, er det snakk om uoppmerksomhet hos den ene føreren, sier Holum.

Stengt i begge retninger

I 12-tiden meldte politiet at E 18 var stengt i begge retninger. Statens vegvesen opplyste at strekningen mellom Songedampakrysset og Vinterkjærkrysset var stengt.

Rundt klokken 12.35 ble veien åpnet i begge retninger, etter at redningsmannskapene hadde ryddet stedet.

Ikke alvorlig

Sørlandet sykehus opplyser fredag kveld at ingen av de involverte er alvorlig skadet.

— Det dreier seg om lettere til moderate skader, opplyser vakthavende på ortopedisk avdeling.

Fredag kveld er en person fortsatt innlagt på sykehuset. Personen har lettere til moderate skader, og tilstanden er stabil. De andre involverte i ulykken er utskrevet fra sykehuset.