AGDER: — Mellom klokken 00 og 06 har vi hatt 50 ordensoppdrag med svært kranglete og overstadig berusede personer, twitret operasjonsleder Børge Steinsland klokken 06.08 søndag morgen.

Operasjonsleder Sveinung Alsaker tok over stafettpinnen etter Børge Steinsland, som forøvrigpensjonerte seg etter nattens vakt. Han fortellerat det har vært ei hektisk natt for Agder-politiet.

— Det har vært mye fyll, mer enn ei vanlig natt til søndag. Mellom klokken 00 og 02 talte jeg 16 tilfeller av fyll og bråk i Kristiansand, ti i Arendal, sju promillekjøringer med båt og fire med bil. Enda var det mange timer igjen med fyll og bråk, sier Alsaker til Fædrelandsvennen.

Fullt av folk

Slossing, overstadig berusede personer og restaurantbråk preget både Kristiansand og Arendal.

— Patruljene meldte at på et tidspunkt var det ikke mulig å kjøre fra Markens til Vestre Strandgate i eksempelvis Tollbodgata på grunn av mengden folk på byen, sier operasjonslederen.Alsaker mener mye av årsaken til fyllebråket ligger i antall mennesker i Agder er veldig høyt i sommerferien.

— Det er mange turister her. Jo flere mennesker som er her, jo flere oppdrag blir det for politiet, forklarer operasjonslederen.

Bråk i byen

Han sier at det var mye bråk på Palmesus, festivalen på Bystranda.

— Men det var nok vel så mye i sentrum. Med en firkant rundt Markens, Dronningens, Christian IVs og Vestre Strandgate har du dekket veldig mye av bråket som var i natt, sier Alsaker.