Politiet i Agder varslet om en kraftig eksplosjon i Songdalen fredag ettermiddag. Bak smellet sto Fædrelandsvennens journalist Jim Rune Bjorvand og fotograf Jon Anders Skau, som sprengte en bil med åtte kilo dynamitt — uten å varsle noen.

Dette er åtte kilo dynamitt og en bil som skremte opp Søgne og politiet fredag ettermiddag.

Kake-bot

Klokken 14.41 kom følgende Twitter-melding fra operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt: «Kraftig eksplosjon på en fjelltopp ved Rosseland i Søgne».

Fem minutter senere kommer følgende melding: «Viser seg å være Fædrelandsvennen, som driver med innspilling av filmsekvens. Ikke varslet politiet, skylder kake :-)»

Det hører med til historien at Fædrelandsvennen også sendte ut reporter for å dekke eksplosjonen politiet varslet om.

TV med smell i

— Det var et fantastisk smell, sier den alltid entusiastiske Jim Rune Bjorvand, godt kjent som Fædrelandsvennens stunt-reporter som gjør ting han absolutt ikke kan.

— Vi lager en tv-serie om bil og motor for Fædrelandsvennens lesere på nett. Dette var første dag med opptak som blir publisert til våren, forteller han.

Fredag var de på det lukkede anlegget til rallyfører Svein Frustøl i Songdalen, der det også pågår anleggsarbeid.

- Og åtte kilo dynamitt???

— Nei, altså...vi lurte på hvordan slutten på programmet skulle være. Frustøl og Pål Try hadde tatt bilene til det ytterste. Og da nevnte noen av de som jobbet der at de hadde litt dynamitt til overs, forteller fotograf Jon Anders Skau.

— Så da tenkte vi: Why not? forteller den alltid positivt innstilte fotografen.

- Åtte kilo dynamitt???

— Ja, men det var proffe folk som gjorde dette, med sikkerhetssone og all ting, forsikrer Bjorvand.

Journalist Jim Rune Bjorvand ber om forlatelse med sitt peneste smil og kake til operasjonsleder Øystein Wellesen i Agder politidistrikt.

— Men vi skulle selvfølgelig ha varslet politiet. Så nå må vi ned på politivakta med kake og be om unnskyldning, sier han.

Klokken 17.15 sendte politiet ut følgende melding på Twitter: «Vi har nettopp mottatt bløtkake fra Fædrelandsvennen - takk.»