Han skal håndtere stemmegivningen for i alt sju ulike budsjettforslag i Mandal bystyre.

— Det skal gå helt fint. Vi tar det mest ytterliggående forslaget først, og så jobber vi oss innover til bystyret har to forslag å stemme over til slutt, sier Askildsen i forkant av bystyremøtet.

Den store, kontroversielle saken vil være innføring av eiendomsskatt. Her har rådmannen foreslått eiendomskatt for 2014 for verk og bruk, i tillegg til boliger og fritidseiendommer.I tillegg ble han pålagt å komme med et eget forslag som ikke hadde eiendomsskatt i seg, men med store kutt i driften.

To bryter ut

Så har Høyre, Arbeiderpartiet, en uavhengig og Senterpartiet kommet med et forslag. Også dette har i seg eiendomsskatt, men da kun for boliger og fritidseiendommer.

To i Høyres gruppe, Ole Guttorm Ihme og Kirsten Huser Leschbrandt, vil ikke ha eiendomsskatt. Derfor har de brutt ut av egen gruppe, og levert sitt eget budsjettforslag. I stedet vil de utsette eiendomsskatt til 2016. ## Frps for eiendomsskatt

Frps forslag inneholder overraskende også eiendomsskatt, men først i 2015. I tillegg kommer SV med budsjettforslag som også inneholder eiendomsskatt, men de vil skjerme næringslivet i alle fall i 2014.

Venstres har et forslag med eiendomsskatt fra 2014, men der også næringslivet slipper unna. Blant annet foreslår de i tillegg å legge ned Lindesnesrådet og konkurranseutsette renholdstjenesten i kommunen.

Har flertall

Ettersom det er grupperingen Høyre, Sp, uavhengig og Ap som har flertallet vil deres forslag gå gjennom.

Fædrelandsvennen følger bystyret og kommer med komplett sak ved endelig vedtak.