SØGNE: Responsen lot ikke vente på seg da Nils Haugland (32) la ut annonse med tittelen «Til helvete med hele hummerfiske!» på Finn.no mandag ettermiddag.

«Her har Biltema virkelig overgått seg selv! Teinene leveres med en lukkemekanisme som kun kan beskrives som ingeniørkunst i verdensklasse. Anretning for opphenging av agnposer gjør det praktisk talt mulig for hummeren å sitte på utsiden av teinen og meske seg med makrell av ypperste kvalitet!»

FANGST: Nils Haugland fikk ingen hummer i teinene fra Biltema, men har opplevd lykken med en annen teine. - Denne hadde forøvrig rogn og ble med det forskriftsmessig returnert til sitt rette element, forteller Nils Haugland til Fædrelandsvennen.

I tillegg til fem teiner kunne annonsøren lokke med en ekstra godbit:

«Ved rask avhenting følger det med en bøtte krabber, forøvrig en skapning som denne teinen fisker bemerkelsesverdig bra!»

Populære

— Jeg var så drittlei av hele hummerfisket og bestemte meg for at nå var det nok, forteller Nils Haugland til Fædrelandsvennen.

- Det er litt frustrasjon som skinner gjennom her?

— Ja. Det mislykkede fisket skyldes et grensesnitt mellom teiner og kompetanse, tenker jeg. Teinene har vært i vannet tre ganger. Da fikk vi nok og skjønte at det ikke funka så bra, sier 32-åringen.

Sammen med to kamerater har han tatt seg fri i en uke for å fiske hummer i skjærgården i Søgne.

— Vi skulle fylle opp kvoten med teiner og kjøpte noen billige for å prøve disse. Vi har fisket hummer i en del år, jeg har fisket med min onkel siden jeg var 7-8 år, så vi burde kunne dette. Men det har ikke gitt full uttelling til nå.

- Har dere ikke fått noen?

— Jo, èn. Den ble fisket med en annen teine enn Biltema-teinene. Det var kun ektfølt glede over den første hummeren for sesongen, men den hadde rogn og ble med det forskriftsmessig returnert til sitt rette element, forteller Haugland.

Ble hentet umiddelbart

Han la ut annonsen klokka 16 mandag, og i løpet av kort tid hadde 15 interessenter meldt seg.

BLE GITT BORT: Nils Haugland (32) ga bort fem hummerteiner og en bøtte krabber etter mislykket fiske. I løpet av seks timer hadde annonsen blitt vist over 1200 ganger på Finn.no.

— Alle teinene er borte, og vi har gitt bort noen som kompisen min hadde kjøpt også, forteller han til Fædrelandsvennen ved 21-tiden.

— Det kom folk helt fra Arendal for å hente teiner. Jeg har også blitt kontaktet av en kar fra Hedmark som ringte bare for å skryte av annonsen.

- Hva sa de da de hentet teinene?

— De var optimister. De trodde nok at de var bedre til å fiske enn det vi er. Noen av dem kom nok for å få gratis krabber også.

Administrerende direktør i Biltema, Tommy Fredriksen, har følgende kommentar til annonsen:

— Det er kjempehyggelig at han gir andre muligheten til å bruke teinene i stedet for han kaster dem.