ARENDAL: I 18-tiden onsdag skal to kvinner på en adresse i Sandvigveien på Hisøy ha fått et tre over seg. To ambulanser, luftambulanse, legebil og to politibiler rykket ut til adressen.

— Jeg vet ikke hvordan tilstanden er til de to kvinnene, men de skal begge ha vært ved bevissthet, sier vaktleder ved Arendal politistasjon, Magnar Heggernes.

Kjørt til sykehus

De to kvinnene er fraktet med ambulanse til sykehus.

Cato Sundberg (39) er kjæreste med den ene av kvinnene som ble truffet. Han sitter i venteværelset til akuttmottaket på Sørlandet sykehus Arendal når Fædrelandsvennen snakker med ham i 19-tiden.

— De er ved bevissthet og kan snakke, men ellers vet jeg ikke hvordan det går med dem nå. Jeg må bare vente og se, sier Sundberg.

- Må ha fått panikk

Ifølge Sundberg var han og kjæresten inne i hagen til nabokona for å felle et tre. Sundberg felte treet, og de to kvinnene havnet under det.

— De må ha fått panikk og løp akurat der de ikke skulle ha løpt. De var et ganske stort tre, og de ble begge to truffet av noen greiner, opplyser Sundberg.

Moderat skadet

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, melder til Fædrelandsvennen i 19.45-tiden at de to kvinnene, som er henholsvis 31 og 38 år, har fått moderate skader.

— Det er ikke snakk om noen alvorlige greier. Det har tydeligvis vært en kommunikasjonssvikt under trefellingen, der mannen har håndtert sagen, og kvinnene har dratt i et tau. Deretter må treet ha kommet ut av kurs, og kvinnnene har blitt truffet av noen større greiner, forteller Klausen.