KRISTIANSAND: — Jeg angrer så på det jeg anbefalte i fjor at jeg gikk i 14 dager og gremmet meg. Men det er så, det er politikerne som skal ta slike avgjørelser, ikke jeg, sier Lars Dahlen til Fædrelandsvennen.

Etter hans innstilling sa politikerne i Kristiansand i fjor for første gang nei til å bosette det antall flyktninger staten ba om.

Da helse— og sosialdirektøren la fram årets innstilling for helse- og sosialstyret var det derfor med en klar anbefaling om å bosette 200 flyktninger i 2014, hvorav ti enslige mindreårige. De to neste årene er innstillingen å ta i mot 180 flyktninger, hvorav ti enslige mindreårige, per år.

Dette er nøyaktig det samme antallet som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) har bedt om.

— Jeg mener at vi må strekke oss så langt som overhodet mulig for å få til dette. Det handler om at vi har et ansvar for å bidra på linje med de andre store byene i Norge, sier Dahlen til Fædrelandsvennen.

På landsbasis sitter om lag 4400 flyktninger i dag i asylmottak og venter på å bli bosatt i en kommune. Blant dem er det 700 barn.

Helse- og sosialstyret vedtok tirsdag å utsette behandlingen av saken. De har frist til 30. oktober med å svare Imdi.

Samtidig vedtok politikerne å øke kapasiteten med 20 prosent på Kristiansand ordinære asylmottak og på det og interkommunalt mottaket, slik UDI har bedt om.