— Jeg orket ikke mer som følge av dårlige rammevilkår og den traumatiske følelsen ved stadige nei til påkrevd utbygging. Dessuten sliter museet med et akkumulert underskudd på nær en million kroner. Jeg har valgt å gå av med avtalefestet pensjon som erkjennelse av ikke å ha lykkes i å bedre forholdene, sier avtroppet direktør Sigmund Spjelkavik ved Agder naturmuseum og botaniske hage.

To prosent

1. oktober gikk han av, og denne uka rydder han kontoret. Spjelkavik så ikke noen grunn til å vente og se om ikke årets statsbudsjett skulle være mer generøst mot museet enn de foregående. Tirsdag ble det foreslått å gi museet 3.791.000 kroner i 2015 mot 3.721.000 kroner i 2014. Det er en økning på snaue to prosent.

Universitetsmuseum

Samtidig arbeides det med å gjøre naturmuseet til universitetsmuseum i samarbeid med UiA, noe som ventes å bedre forutsetningene betraktelig. Vest-Agders hovedutvalg for kultur og utdanning vedtok så sent som tirsdag å støtte en slik omdanning. Fylkestinget tar den endelige avgjørelsen 21. oktober.

— Jeg kunne ventet på dette. Men samtidig er min avgang del av en påkrevd nedbemanning. Museet sparer litt både i år og til neste år på at jeg går av, sier Spjelkavik.