Klokka 20.50 fredag kveld mottok Agder politidistrikt melding om en alvorlig hendelse i en bolig i Songdalen kommune. Da de kom til stedet fant de en død kvinne i leiligheten, melder politiet i en pressemelding.

— En person er pågrepet siktet for drap. Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, sier Terje Skaar, påtaleleder i Agder politidistrikt.

Politiet foretok fredag kveld åstedsundersøkelser. Foto: Thomas Hegna

Hendelsen har skjedd i et bolighus som ligger i et boligfelt i Songdalen kommune. På stedet ved midnatt var det én politibil. Ved 00.30-tida ankom to kriminalteknikere fra politiet. De undersøkte åstedet utover natta. Krimteknikere vil fortsette arbeidet på stedet gjennom helgen, opplyser politiet.Båren med den avdøde kvinnen ble brakt ut av huset ved 03.30-tida natt til lørdag.

Har erkjent drapet

Ifølge politiet er siktede ektemannen til den drepte kvinnen. Ektemannen (49) meldte seg selv på Kristiansand politistasjon klokka 21.50. Natt til lørdag ble mannen avhørt av politiet.

— Vi har avhørt siktede gjennom natta. Han har erkjent å ha forvoldt ektefellens død. Noe motiv er det for tidlig å si noe om, sier seksjonsleder John Thomas Homme i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen lørdag morgen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om hva 49-åringen har forklart i avhør.

— Han har forklart seg om det som har skjedd. Noe mer enn det ønsker vi ikke å si noe om foreløpig, sier Homme.

Mannen skal ha kommet til Norge for to år siden. Han er ifølge Homme ikke registrert av politiet tidligere, og er ikke tidligere straffedømt.

Den siktedes forsvarer, advokat Knut Henning Larsen. Foto: Hallgeir Oftedal

— Bunnløs sorg og fortvilelseDen siktedes forsvarer, advokat Knut Henning Larsen, opplyser at mannen ikke har tatt stilling til om han erkjenner straffskyld for drap.

— Han har erkjent at det var han som forårsaket konas død, men han er ikke spurt om han erkjenner straffskyld, sier Larsen.

Advokaten var til stede under avhøret, som varte i rundt to timer. Ifølge Larsen er 49-åringen preget av situasjonen.

- Det er bunnløs sorg og fortvilelse. Han føler at hele verden raser sammen rundt ham, sier Larsen.

- Betyr det at han ikke mente å ta livet av kona?

Kriminalteknikere gjorde seg klare til å gå inn i boligen like over midnatt. Foto: Thomas Hegna

— Jeg tror ikke jeg skal si noe mer enn det jeg akkurat sa. Det er fortsatt tidlig i etterforskningen. I avhøret i natt forklarte han seg først og fremst om selve hendelsen, sier Larsen.En time etter at AMK fikk melding om at noe alvorlig hadde skjedd i huset meldte mannen seg for politiet i Kristiansand.

— Han reiste ganske umiddelbart til Kristiansand og meldte seg hos politiet, sier Larsen.

Barnerik familie

Politiet har avhørt flere vitner. Det skal ha vært flere personer til stede i boligen i tiden rundt drapet, men Homme ønsker ikke å utype hvem som var til stede når.

— Paret har bodd på den aktuelle adressen i ett år, sier Homme, som opplyser at kvinnens familie er informert om dødsfallet.

Politiet holdt lørdag formiddag pressekonferanse om saken på politihuset i Kristiansand. Til venstre seksjonsleder John Thomas Homme og til høyre Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen. Foto: Erlend Olsbu

Ekteparet, som opprinnelige er fra Syria, har åtte barn sammen, ifølge Homme. Noen av barna bodde sammen med foreldrene, mens andre var flyttet ut. — Barna er sannsynligvis sentrale vitner og vil bli avhørt. De som er mindreårige vil forklare seg i dommeravhør, sier Homme.

Kriseteamet i Songdalen kommune ble varslet om drapet fredag kveld.

— Den videre krisehåndteringen vil bli ledet av kommunelegen, sier Homme til Fædrelandsvennen.

På en pressekonferanse lørdag formiddag opplyser politiet at det gjenstår mye etterforskning i saken.

— Vi skal foreta flere avhør og fortsetter de tekniske undersøkelsene, sier Homme.

Ble bedt om å holde seg innendørs

Fædrelandsvennen var fredag kveld i kontakt med en mann som bor i nabohuset.

En kvinne ble fredag kveld funnet drept i Songdalen. Ektemannen er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Thomas Hegna

— Vi så plutselig at det kom politibil, ambulanse og en hundepatrulje. Vi hadde ikke oppdaget noe unormalt før det. Så gikk vi bort for å høre med politiet hva som hadde skjedd. Vi ble bedt om å gå inn i huset igjen, sier naboen, som ønsker å være anonym.- Vi ble litt stresset av det. Etter hvert leste vi på internett hva som hadde skjedd, sier naboen.

Flere naboer forteller at det er et rolig nabolag og at drapet kom som et sjokk.

Mannen som er siktet for drapet vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.