HOLMESTRAND/KRISTIANSAND: Bare få timer i forveien hadde mannen kjøpt seg en Peugeot Expert hos en privatselger i Lyngdal.

Da han kom til Skjeggestadbrua i Holmestrand måtte han redde seg ut. Bilen begynte plutselig å brenne.

— Det er dramatisk når det begynner å brenne i bilen i fart. Men han kom seg uskadet ut, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen ved Vestfold politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Motoren stoppet midt på E 18

Varebilen ble stående midt på E 18 mens flammene sto ut av førerhuset.

— Føreren av bilen fortalte at han hadde kjent røyklukt og skulle kjøre inn til siden. Men da stoppet bilen midt i veien. Det hadde allerede tatt fyr i motorrommet, forteller utrykningsleder og brannmester Tore Dahl ved Vestfold interkommunale brannvesen til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: I løpet av ett minutt var elbilen helt overtent

Mannen skal ha sagt til brannvesenet på stedet at han egentlig hadde en lang kjøretur foran seg. Ifølge politiet var den nye eieren bosatt i Nordland.

- Helt utbrent

E 18 ble helt sperret av den brennende bilen.

- Da vi kom fram var bilen fullstendig overtent. Vi fikk slukket brannen i løpet av fem minutter, men varebilen ble totalvrak. Fra setene og fram var den helt utbrent, sier Dahl.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, ble bilen kjøpt av eieren i Lyngdal i oktober i fjor. Det var en 2009-modell, skal ha blitt EU-godkjent i april, og ble i annonsen fremstilt som meget velholdt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den nye eieren forsøkte å kjøre inn til siden da han kjente røyklukt. Men motoren stanset midt på E 18 i Vestfold, og sperret trafikken i halvannen time. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Lyngdølen bekrefter at han solgte bilen i går, og at han ble oppringt av den nye eieren om det som hadde skjedd.Mer vil han ikke si til Fædrelandsvennen.

— Jeg har ingenting å fortelle deg om denne saken, sier selgeren fra Lyngdal.

- Ble kaos

Brannårsaken er foreløpig uklar.

- Vi vet ikke årsaken foreløpig, men brannen vil bli etterforsket, sier operasjonsleder Eikedalen.

Hendelsen, som skjedde like over klokken 20.30, skapte lange køer nordover på E 18 i Vestfold søndag kveld. Veien var sperret i halvannen time.

— Det ble kaos. Det er det verste tidspunktet å få stans på E 18, sier politiets operasjonsleder.