Det nye skiltet er kommet opp på E 18 øst for Grimstadporten, på vei mot Arendal. Avdelingsdirektør Erling B. Jonassen i Statens vegvesen Aust-Agder, sier han er overrasket over fantasien til folk.

Spøkefuglen(e) har gjort en solid jobb. Først er det laget eget plastskilt, som så er limt oppå den opprinnelige teksten. Foto: Baard Larsen

— Er skiltteksten endret fra bilbelte til bibelbeltet? Hva folk finner på om dagen er utrolig. Fantasien er stor på Sørlandet, sier han til Fædrelandsvennen.Bare den siste uka har det vært flere tilfeller av forsøk på humoristisk veimerking på Sørlandet. I Birkeland ble et fartsgrenseskilt snudd, men i Arendal ble et grønt trafikklys omgjort til «cannabisplanter».

For noen år siden, da Grimstad arrangerte Nytelsesfestivalen, ble tunnelen tagget og omdøpt til «Nytelsesporten».

Koster penger

— Selv om dette gjort i en spøkefull tone, er det skadeverk. Det er grenser for hvor lenge vi synes dette er underholdende. Til syvende og sist går ekstraarbeidet ut over budsjettene våre og dermed også kvaliteten på veiene, påpeker veisjefen i Aust-Agder.

Han klarer samtidig å le godt av bildene til Fædrelandsvennen som han erkjenner er proft utført. Og det er ikke gjort av noen i veivesenet.— Vi har ansatte som er religiøse, men dette kan jeg ikke forestille meg at noen hos oss står bak, humrer Jonassen.

Tre på en uke

- Kan folk tro dere har for lite å gjøre i Statens vegvesen?

— Vi har ikke for lite å gjøre, så det er nok spøkefuglene som har for lite å gjøre. Å si om det er de samme som står bak alle tre, er umulig å vite. At det skjer nå, tre ganger på en uke, er litt rart, svarer veisjefen.

— For øvrig blir jeg like overrasket hver gang. Tyveri av veiskilt er en ting. Dette er noe annet, tilføyer han. Fædrelandsvennen fikk tips om skiltet tirsdag denne uka, men hærverket var lørdag ukjent for veivesenets mann.- Om dette har skjedd i begynnelsen av uka, er det jo rart at ingen har reagert før. Du ser bildet, men leser ikke teksten. Forklaringen ligger nok der. Pluss at det er gjort skikkelig, sier Jonassen.

De øvrige skiltene mellom Arendal og Kristiansand, som går på «Husk bilbeltet», er ikke endret.

Skal bort

Den falske skiltingen kommer ikke til å bli stående lenge.

— Jeg kommer nå til å kontakte veitrafikksentralen for å få bort merkingen. Forhåpentligvis blir det ikke skader på det originale skiltet, sier veisjefen.

Han ønsker tips om hvem som står bak hærverket.

— Finner vi ut av hvem som står bak, får de en regning fra oss, advarer Jonassen.

Feil vei

Administrasjonsleder ved Bibelskolen i Grimstad, Marion Gunstveit Bojanowski, ler godt av omskiltingen på E 18. — Det er ikke noen av våre som står bak dette, men jeg likte skiltet. Derimot er skiltet for langt øst for oss, og i feil retning. Dessuten er vel bibelbeltet mer vestover, sier Bojanowski og ler godt.

— Bilbelteskilta står godt spredt, for å minne om at de gjelder generelt. Det samme bør gjelde bibelbeltet, legger hun til med glimt i øyet.