KRISTIANSAND: — Vi skal på etsåkalt ”classic car-show”, ei veteranbilmesse i Bremen i Tyskland, forteller Jon Haugland (67).

— Men det gikk ikke helt som vi hadde planlagt,skyter Øyvind Rønningen (70) inn.

Sammen med Martin Westvik (65)var de klare for en tur med Superspeed onsdag ettermiddag. Men så fikk de tre frolendingene beskjed om at ferja var kansellert.

To avganger kansellert

TIL KAI: Superspeed ligger onsdag ettermiddag og natt til torsdag til kai, på grunn av været. I underkant av 500 passasjerer blir rammet. Foto: Tormod Flem Vegge

Både 16.30-avgangen fra Kristiansand og20.45-avgangen fra Hirtshals onsdag, ble kansellert på grunn av været. Kanselleringene rammer trolig i underkant av 500 passasjerer.Ifølge linjedirektør Odd Grønbergi Color Line, satser selskapet på at 08-avgangen fra Kristiansand torsdag går som normalt.

— Skal rekke en buss

Men guttene fra Froland, som ermedlemmer av Froland Motorveteranklubb, kan ikke vente til denne ferjeavgangen.De skal nemlig rekke en turbuss med veteranbilentusiaster som ankommer Hirtshalsmed Larvik-ferja, og som har kursen mot Tyskland og veteranbilmessa i Bremen.

— Vi tar nå toget til Gardermoen. Der skal viovernatte, og i morgen tidlig, klokken 06.10, tar vi flyet til Kastrup. Derblir vi plukket opp av turbussen, forteller Martin Westvik, som er litt oppgitt over at gjengen ikke kan ta et fly fra Kjevik til Danmark.

Hvis alt går etter planen, fårFroland-gjengen med seg veteranbilutstillingen og det eksklusiveveteranbil-delemarkedet i Bremen sammen med rundt 50.000 besøkende.