— Her skal ikke isbaren stå i veien for noen, den stjeler verken utsikt eller sol, forsikrer Sissel Pettersen, innehaver av Snadderkiosken.

De har nå plassert den spesialdesignede isbaren kloss inntil byens mest berømte, 63 år gamle matbod.

- Ikke noe alternativ

I fjor sommer var det annerledes. Da var det Aquarama som leide den mobile iskiosken av Hennig-Olsen Is, mens parkvesenet hadde anvist plass langs den offentlige promenaden på Tangen.

Dermed havnet den midt i fleisen til flere beboere i Bystranda Terrasse, som hadde kjøpt leilighet med fri utsikt til Odderøya eller Oksøy. Parkvesenet mottok flere protester, og tar dem nå til følge:

— Protestene er en del av årsaken til at iskiosken ikke var noe alternativ dette året, bekrefter parksjef Svein Ole Breland i Kristiansand kommune.

— Vi måtte prøve å løse det på en bedre måte. Det var Aquarama med på, så ser vi hvordan det fungerer i sommer, sier han.

Vil ha en is i klypa

Løsningen går ut på at Aquarama på fine dager flytter en salgsdisk ut ved inngangspartiet, der de selger småis, kaffe, vafler og lignende. Softis og kuleis må man lenger opp i byen for.

— For oss passer dette bra. Helt fra Bystranda ble etablert har vi kunnet tenke oss å bli koblet inn i kiosksalget der nede. Mange går tur i området og vil ha en is i klypa, men orker ikke stå i den vanlige køen. Nå avlaster vi vårt eget utsalg, forklarer Sissel Pettersen.

Isbaren ble satt i drift 16. mai, og skal etter planen stå over ferien.