— Det er beklagelig at han trekker seg. Samtidig forstår jeg at han gjør det ut fra begrunnelsen hans. Hvis han ikke har det samme engasjementet, er det klokt å trekke seg tidlig, i stedet for å gå videre i en tung rolle som driftsenhetsleder, sier hovedtillitsvalgt i Lister, Ingve Flikka.

Torsdag ble det kjent at Bjart Gabrielsen (58) trekker seg fra stillingen som leder for driftsenhet Vest, som består av de nylig sammenslåtte enhetene Lister og Mandalen.

— Jeg vil rose Gabrielsen for engasjementet han viste og planene han presenterte for oss etter sammenslåingen. Det er bare en uke siden vi startet samarbeidet, men jeg tror det blir veldig bra, sier Flikka.

Flikka var ikke kjent med Gabrielsens avgjørelse før Fædrelandsvennen kontaktet ham. Han innrømmer at han ble overrasket.

— Jeg så virkelig fram til å få ham som leder. Samtidig er jeg sikker på at vi kan finne en ny driftsleder som kan gjøre en god jobb, sier Flikka.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Vil ikke kommentere

Gabrielsen ønsker selv ikke å kommentere sin beslutning overfor Fædrelandsvennen.

— Nå er det på tide å legge inn årene. Jeg bestemte meg nå nylig, sier Gabrielsen.

Nå er det på tide å legge inn årene. Jeg bestemte meg nå nylig.

— Skjønner du at noen stusser på at du slutter like etter du har startet i ny stilling?

— Ja, det skjønner jeg. Men jeg vil ha respekt for min avgjørelse om ikke å si noe mer om dette.

I en pressemelding som ble lagt ut på politi.no torsdag, sier 58-åringen følgende:

— Motivasjonen og engasjementet er ikke lenger til stede. Det kan ha sammenheng med at jeg har vært leder i politiet i 15-16 år. Det tar jeg nå konsekvensen av, sier Gabrielsen til politi.no.

- Kjempevanskelig

Gabrielsen begynte å jobbe i politiet i 1977. 1. mai i år startet han i stillingen som driftsenhetsleder i driftsenhet Vest i Agder politidistrikt.

— Det har vært en kjempevanskelig avgjørelse. Jeg trives veldig godt, og har kjent stor grad av aksept i den nye organisasjonen. Jeg synes det er lite greit å gjøre det jeg nå gjør, og noen vil sikkert lure på hvorfor jeg har skiftet mening om jobben. Men det handler som nevnt om at motivasjon og engasjement ikke lenger er til stede slik det burde være. I et lengre perspektiv tror jeg dette valget er best både for meg og organisasjonen, sier Gabrielsen til politi.no.

Da stillingen som leder for driftsenhet Vest skulle fylles, valgte politimester Kirsten Lindeberg først å avslå søknaden til både Gabrielsen og lensmann Anne Margrete Ruud i Lyngdal.

I stedet ønsket Lindeberg å ansette en prosjektleder, men snudde senere og ansatte Gabrielsen i stillingen.

Ble ikke presset

Lindeberg var torsdag på tjenestereise og hadde derfor ikke anledning til å kommentere saken, opplyser administrasjonssjef i Agder politidistrikt, Espen Jarle Hansen.

Dette skjedde etter initiativ fra ham.

— Hun har bedt meg å uttale meg på vegne av henne, sier Hansen.

Han avviser at Gabrielsen har blitt presset til å trekke seg.

— Nei, det har han ikke. Dette skjedde etter initiativ fra ham, sier Hansen.

Leter etter erstatter

Han sier at avgjørelsen kom overraskende på politiledelsen.

— Ja, den kom litt plutselig. Vi har hatt en god dialog med Bjart og skal nå bruke litt tid for å få definert en rekrutteringsløsning, slik at vi kan finne en god erstatter.

— Har dere noen aktuelle kandidater allerede?

— Nei, det har vi ikke. Det blir en åpen prosess nå fremover, sier Hansen.