Illustrasjonen viser NOVs planlagte kontorbygg på Støodden. Foto: DOTS AS
Bildet er tatt fra NOVs hovedkvarter på Dvergsnes. Foto: Vegard Damsgaard

National Oilwell Varco Norway (NOV) har besluttet å skrinlegge planene om et nytt hovedkvarter på Støodden, heter det i en pressemelding selskapet sendte ut klokka 12.30 mandag:

— Kristiansand kommune har gjennomført en grundig og omfattende reguleringsprosess for området. Rammene i den planen som nå er vedtatt, dekker ikke de behovene NOV har for et nytt hovedkvarter. Dette respekterer vi. Derfor har vi konkludert med at vi avslutter arbeidet, sier administrerende direktør Tor Henning Ramfjord.

- Full respekt

NOV er i dag etablert på seks ulike steder i Kristiansand, og har ønsket å samle inntil 1700 ansatte i Sørlandets største kontorbygg på Støodden.

Til dette bygget trengte de minst 800 parkeringsplasser, etter at de ansatte gjorde det klart at noe annet var både uaktuelt og urealistisk. De ansatte i NOV, utbyggerne og kommunen ble informert om beslutningen mandag.

— Politikerne i Kristiansand har vurdert våre ønsker for området opp mot andre hensyn, blant annet den trafikkmessige belastningen for beboerne i området. Vi har full respekt for den demokratiske prosessen som har vært, og for resultatet. Derfor tar vi Støodden ut av våre fremtidsplaner, sier Ramfjord.Ifølge direktøren er NOVs eksisterende plasseringer og kontorer i Kristiansandsområdet egnede i overskuelig fremtid, selv om de ikke gir den muligheten til å samle virksomheten ytterligere slik de hadde ønsket på Støodden.

Legges til side

Nå vil planer om et nytt hovedkontor få lavere prioritet i tiden som kommer.

— Vi vil ha fokus på de mange og viktige oppgavene NOV skal løse de neste årene, derfor vil vi nå legge arbeid med nytt hovedkontor til side. Dersom planer for nytt kontor tas opp igjen, vil vi være opptatt av at de valg og beslutninger som tas for fremtiden skal være solide og langsiktige, sier Ramfjord.

For knappe to uker siden vedtok bystyret at Støodden-planen kan romme kun 400 p-plasser, det vil si 350 for bygget NOV skal leie, og 50 i reguleringsplan for et eventuelt næringsbygg på nabotomta.