Det var et anonymt tips som gjorde Helsedirektoratet oppmerksom på saken. I et brev til ferjeselskapet ber direktoratet om en forklaring på de ansattes personalgoder.

Dette melder Agderposten.

– Det fremgår av tobakksskadeloven § 21 at det er forbudt å gi en spesiell rabatt ved salg av tobakk til forbruker. Forbudet omfatter utdeling av tobakksvarer mot symbolske eller svært rabatterte priser, påpeker seniorrådgiver Erling Bø og rådgiver Mari Jonsrud i brevet.

Videre står det:

– Salg av sigaretter til en pris av 50–100 kroner pr. kartong til ansatte, er i strid med tobakksskadeloven § 21 om forbud mot omsetning med rabatt».

Color Lines advokat, Fredrik Frøshaug, avviser kategorisk i svarbrevet at ferjeselskapet har brutt norsk lov med sin billigsalgspraksis til ansatte.

– Tobakksskadelovens anvendelsesområde omfatter ikke områder utenfor norsk territorialfarvannsgrense. Det foregår ikke noe salg av tobakksvarer til Color Lines ansatte innenfor norsk territorialfarvann. Color Line opptrer følgelig ikke i strid med tobakksskadeloven, skriver advokaten.