NEDBRENT: Slik ser hytta ut klokken 08.30 mandag morgen. Fortsatt ryker det fra hytteruinene. Foto: Vegard Damsgaard
Her sees pipa, der brannen startet, mandag morgen. Foto: Vegard Damsgaard
Brannvesenet måtte raskt gi opp hytta og konsentrere seg om at brannen ikke skulle spre seg til nærliggende hytter. Foto: Vegard Damsgaard
bortelid2.jpg Foto: Vegard Damsgaard

ÅSERAL: Det var klokka 22.18 at det kom inn melding om pipebrann på ei hytte på Rolltoppen i Åseral. Noe senere kom det melding om at brannen hadde spredd seg til å bli en hyttebrann.

— Det er kommet full fyr i taket på hytta, opplyste overbefalsvakt, Torbjørn Høyland ved Brannvesenet Sør til Fædrelandsvennen i 23.15-tiden. Han var han på vei opp til hytta med et vaktlag fra Mandal.

— Det er sendt ut full alarm i Åseral og vi har 10 mann på stedet. Vi er nå på vei fra Mandal for å kjøre inn supplerende utstyr, sier Høyland.

Ved midnatt var åtte-ti mannskaper fra brannvesenet i Åseral på stedet og forsøkte å slukke brannen. De hadde kun én brannslange og fikk hentet vann fra et tjern 150 meter fra hytta. Hytta ble totalskadet som følge av brannen.

Brannvesenet rekvirerte snøskutere, for det er ikke vei inn til hytta.

- Hytta har brent helt ned, men vi har klart å skjerme nabobygget, bekrefter Høyland ved 01.30-tiden.

Det var ei eldre hytte som tok fyr. Hytta var allerede overtent da brannvesenet kom til stedet.

- Vi har tre mann igjen på tomta over natta som skal dynke ned de siste flammene og passe på. Det var ikke innlagt vann i hytta eller kumlokk i stedet, så vi måtte finne et tjern i nærheten, for å få vann, sier overbefalsvakta.

Den opprinnelige meldingen til brannvesenet, gikk på pipebrann, som vanligvis ikke fører til større skade.

- Men pipebranner er ikke helt ufarlige. Det hender av og til at det sprer seg til en husbrann, sier han.

Det skal ha være beboerne på hytta som har meldt inn brannen. Ifølge operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, er det ikke meldt om personkader.