Håvard Klemetsen ligger best an av de norske. Veteranen er tredjemann etter et hopp på 130 meter. Opp til ledende Watabe skiller det 39 sekunder.

— Jeg er godt fornøyd. Jeg synes jeg gjør et hopp, og det var tunge forhold over kulen. Jeg er i positiv utvikling i hoppbakken, sa Klemetsen til NRK.

Ledende Watabe, som fortsatt har til gode å vinne i verdenscupen denne sesongen, gjorde et kjempehopp og landet på 137,5 meter. Verdenscupleder Frenzel fulgte opp med 134 meter og har 27 sekunder opp til japaneren.

For kombinertkometen Jarl Magnus Riiber endte onsdagens renn i skuffelse. 18-åringen landet nest lengst ned i bakken av samtlige, men måtte over ende etter at den ene bindingen tilsynelatende løste ut i landingsøyeblikket.

Dermed er konkurransen delvis ødelagt for mannen som også ramlet i det kombinerte hopprennet i Granåsen for ett år siden. Riibers hopp ble målt til 135 meter, men svake stilkarakterer betyr at Heming-løperen går ut i langrennssporet hele ett minutt og 41 sekunder bak ledende Watabe. (©NTB)