— Vi har ikke fått 100 prosents bekreftelse på at det er dem, men det er mye som tyder på det, sier operasjonsleder Charles Bøgild i Sør-Vest politidistrikt til TV 2.no.

Det skal ha vært kunder på Rema 1000 i Postveien i Sandnes som kjente igjen kvinnene etter at en overvåkingsvideo ble vist i programmet TV 2-programmet «Åsted Norge» mandag kveld.

Politiet rykket ut og pågrep to kvinner klokken 11.00 tirsdag.

Kan ha vært i Kristiansand

Tidligere tirsdag etterlyste politiet en bil i forbindelse med vesketyveriene i Vestfold, Telemark og Agder. Bilen var en lys blå Mercedes med et bulgarsk registreringsnummer.

Også dette var tips etter at overvåkingsbilder av de mistenkte tyvene ble vist i TV 2-programmet «Åsted Norge» Fædrelandsvennen omtalte også saken lørdag kveld.

— En tipser mener å ha sett tre jenter, hvorav to hadde likheter med dem som ble vist på «Åsted Norge». De skal ha vært inne på Yess Hotel i Kristiansand. Vi kan ikke med sikkerhet koble dem til bilen, men den stod parkert på utsiden av hotellet, opplyste Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

Sjekket ut av hotell

Tipset kom inn klokka 03.00 natt til tirsdag og en patrulje ble sendt ut for å lete etter bilen uten å finne den. Eriksen sier at kvinnene sjekket ut og forlot hotellet like før politiet kom til stedet.

De første meldingene om vesketyverier kom lørdag ettermiddag. Mandag fikk politiet inn melding fra Arendal som tydet på at de samme personene har vært på ferde der.

Organisert bande

På de nevnte bildene som er tatt med overvåkningskamera på en Rema 1000-butikk i Sannidal i Telemark, ser man at to kvinner samarbeider om å stjele ei lommebok fra veska til en intetanende kunde.

Politiet mener kvinnene er en del av et organisert kriminelt nettverk, og flere anmeldelser kan tyde på at vesketyvene har jobbet seg sørover i løpet av lørdagen.