— Jeg trives bedre og bedre egentlig. Starten på oppholdet her nede var ganske tøft, men nå ser ting mye lysere ut, sier 19-åringen.

Tronstad signerte en kontrakt på to og et halvt år med Championship-klubben i januar i år. Målet var å få debuten på A-laget forrige sesong.

— Er du frustrert over ikke å ha fått sjansen på A-laget ennå?

— Jeg er ikke frustrert. Jeg prøver bare å ha fokus og jobbe steinhardt hele tida, så kommer sjansen etter hvert. Det er egentlig ikke noe jeg tenker noe særlig på, sier Tronstad.

LES OGSÅ: - Det er klart det har vært tøft

— Hvordan er utsiktene for spilletid, føler du?

— Troppen er stor, og det er ekstremt mange gode spillere. Jeg føler nok at jeg er nærmere enn noensinne, men at det fortsatt er et lite stykke å gå, sier Tronstad.

En bedre fotballspiller

Konkurransen på midtbanen til Huddersfield er tøff. Klubben hentet blant annet inn den tidligere Liverpool-spilleren Conor Coady før årets sesong. For Tronstads del har han måttet nøye seg med spill på U21-laget til klubben.

En av de tingene jeg synes det har vært vanskelig å vende seg til er at man får veldig lite tilbakemelding fra trenerne.

— Siden sesongstart i august har jeg spilt omtrent hver eneste kamp, og jeg synes det har gått enda mye bedre enn det gjorde i fjor. Jeg føler at forståelsen av spillet har blitt enda bedre. Dette i tillegg til at jeg har kommet bedre inn i gruppa, har gjort alt mye lettere for meg nå i høst, sier Tronstad.

19-åringen trener fast med A-laget, og føler han har tatt store steg etter overgangen fra Start vinter.

— Etter ni måneder i klubben, kan jeg si at jeg har sett store forbedringer. Her i England spilles det med et enormt tempo, og det tar tid å vende seg til den tøffe spillestilen. I løpet av de siste månedene har jeg forbedret ferdigheter som teknikk, hurtighet og forståelse. I begynnelsen av oppholdet var jeg nok jeg litt beskjeden, men nå har jeg begynt å ta litt mer ansvar, og alt går mye lettere, sier Tronstad.

- Lite tilbakemelding

Da han kom til klubben, var det Mark Robins som var manager. Han fikk sparken etter bare én kamp denne sesongen. Inn har Chris Powell kommet.

— Chris Powell er en kjempefin fyr. Han er en utrolig profesjonell og flink trener som ser ut til å klare å løfte laget, sier Tronstad, som ikke har fått veldig mange tilbakemeldinger på hvordan han ligger an fra trenerne i klubben.

— En av de tingene jeg synes det har vært vanskelig å vende seg til er at man får veldig lite tilbakemelding fra trenerne. Man hører mer fra medspillere enn det man gjør fra trenere, sånn er det generelt her i England.

Tronstad har uansett fokus på å prestere så godt som mulig. Da vet han muligheten vil komme etter hvert.

LES OGSÅ: Den ensomme jakten på profflykken

— Nå fokuserer jeg på å ha en sunn livsstil og prøve å gjøre alt det rette for å nå toppen. Det jobbes steinhardt hver dag både på og utenfor banen. Til tross for mange treninger i løpet av uka, tar jeg meg gjerne tid til å drive med egentrening, sier Tronstad, som også har fått over kjæresten sin til England.

— Det har hjulpet veldig, sier han.

Huddersfields A-lag er uten tap på sine seks siste kamper i Championship, og ligger per dags dato på en 17. plass.